MISLITI POLITIKO: NOVI POJMI V POLITIČNEM AKTIVIZMU (2. DEJANJE SIMPOZIJA PROSTORI V POSTAJANJU)

Poslal-a rad.edu, Tor, 29/04/2008 - 21:15
3 Maj 2008 - 18:00 || 3 Maj 2008 - 20:00

SOCIALNI CENTER

3. MAJA 2008 ob 18. uri

Vabimo vas na drugo javno razpravo v okviru simpozija Prostori v postajanju, ki bo potekala v soboto, 3. maja ob 18. uri v Socialnem centru Rog.

Danes je resnična politika zunaj Stranke. Njen politični eksperiment je spodletel, predvsem zato, ker je bil povezan z Državo. Ali lahko gibanje za drugačno globalizacijo prepoznamo kot eno izmed novih političnih oblik, ki označuje začetek nove zgodovinske sekvence, ali pa so morda takšni politični izrazi kot je zapatistično gibanje, politične skupnosti sans-papiers in izbrisanih, boji avtonomnih delavskih sindikatov, realne politične alternative? Politični aktivizem se sooča z mnogimi protislovji: generacija gibanja za drugačno globalizacijo iz Seattla je utrpela mnogo porazov (npr. Genova), njene aktivnosti so bile ustavljene ali omejene zaradi post 11. september kriminalizacije. Vendar pa so zadnji anti-G8 boji ponovno afirmirali potrebo po globalnih mrežah upora in pokazali na nekatere perspektive za prihodnje akcije. Na delavnici si bomo zastavili vprašanja političnih izhodišč in politične organiziranosti: Ali lahko o revoluciji še vedno govorimo kot o strateškem konceptu? Kako se lahko izognemo dialektiki med državo in revolucijo ali pa multitudo in imperijem? Kako lahko lokalne boje povežemo z globalnim gibanjem? Kje v lokalni politiki najdemo primere drugačne politike (Avtonomna tribuna, Tovarna Rog, itn.)? Katera so nova področja, ki jih moramo obravnavati (NATO na Balkanu, tranzicija, itn.)?

Ob 20.00 projekcija filma What Would It Mean To Win?, Oliverja Resslerja in Zanny Begga, ki je bil posnet ob junijskih protestih proti G8 v Heiligendammu v Nemčiji.

Darij Zadnikar (filozof in politični aktivist), Tjaša Pureber (študentka in aktivistka Avtonomne tribune), Tine Frece (politični aktivist, A-infotočka / Metelkova mesto), Andrej Pavlišič (politični aktivist).

Moderator in kontakt razprave:
Gal Kirn, galkirn@gmail.com

Koncept in kontakt simpozija:
Gašper Kralj, gasperkralj@yahoo.com
Bojana Piškur, bojana.piskur@mg-lj.si

Organizatorji: Radikalno izobraževanje, Socialni center Rog in Moderna galerija.
Socialni center Rog je eden od podpornikov akcije Gostimo Moderno galerijo!

Vabljeni!

Se nadaljuje...

* v soboto, 10. maja: ob 11.00 predavanja in ob 18.00 delavnica (Ne)mogoči prostori umetnosti (3. dejanje simpozija)
Moderatorka: Adela Železnik, adela.zeleznik@mg-lj.si

* v torek, 13. maja: ob 18.00 javna razprava Kosovo: umetnost – izobraževanje – politika (4. dejanje simpozija)
Moderator: Sezgin Boynik, sezgin_boynik@hotmail.com

Sodelujoči bodo objavljeni v sprotnih najavah. Hvala za razumevanje in se vidimo v Rogu!
Ekipa PvP

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Delavnica