Projekcija filmov režiserja Jana Cvitkoviča

Poslal-a matitjahu, Pet, 02/05/2008 - 20:26
6 Maj 2008 - 20:10 || 6 Maj 2008 - 22:00

koncertna dvorana

Pozdravljeni dragi obiskovalci projekcij Kinodvora v azilu!
Tokrat vam bomo prikazali dva filma Jana Cvitkoviča in sicer:

KRUH IN MLEKO
drama, 2001, 1h 8min
scenarij in režija: Jan Cvitkovič
igrajo: Peter Musevski, Sonja Savić, Tadej Troha

Celovečerni Film Kruh in Mleko je Cvitkovičev režijski prvenec in je leta 2001 prejel Leva bodočnosti za najboljši debitantski film na 58. mednarodnem filmskem festivalu v Benetkah.
Kruh in Mleko je surov, a hkrati nežen film o ljudeh, ki iščejo toplino in ljubezen, pa vendar storijo vse, da ju ne bi našli.

SRCE JE KOS MESA
kratki igrani film, 2003, 14min 33''
scenarij in režija: Jan Cvitkovič
igrajo: Primož Petkovšek, Mojca Fatur

Leta 2005 je kratki film Jana Cvitkoviča Srce je kos mesa prejel dve nagradi v Španiji in sicer za najboljši kratki film festivala v Gijonu in na mednarodnem festivalu kratkega filma Benicassim, kjer je Primož Petkovšek prejel nagrado za najboljšega igralca.

Izjava režiserja:
"Med snemanjem celovečerca Kruh in mleko sem spoznal statista, ki je mesar. Vsak dan se je v 40 km oddaljeno mesto vozil v službo in se zvečer vračal domov. Zdel se mi je eden tistih ljudi, ki so na zunaj grobi, navznoter pa nežni. Lahko čutiš, da takšen človek hrepeni po ljubezni, a hkrati veš, da bo ostal sam. To, da je spoznal ekipo, je bil zanj pomemben, vznemirljiv trenutek. Še posebej je bil zadovoljen, ker je lahko (morda prvič v življenju) vzpostavil normalne stike z dekleti iz ekipe. A snemanje se je končalo in ekipa je odšla. Jaz pa mesarja nikakor nisem spravil iz glave. To je zgodba o iskanju ljubezni, povedana na skrajno minimalističen način."

Jan Cvitkovič


Filename/TitleVelikost
projekciji_jan cvitkovi.doc52.5 KB
slika.bmp37.57 KB
slika1.bmp46.61 KB
Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Projekcija
Poslal-a kaptive, Pet, 20/05/2011 - 11:30


Source: http://youtu.be/diboVpySl0o