(NE)MOGOČI PROSTORI UMETNOSTI (3. DEJANJE SIMPOZIJA PROSTORI V POSTAJANJU)

Poslal-a rad.edu, Tor, 06/05/2008 - 09:18
10 Maj 2008 - 15:00 || 10 Maj 2008 - 20:00

SOCIALNI CENTER

Sobota, 10. 5. 2008 ob 15. in 18. uri

Vabimo vas na tretjo javno razpravo v okviru simpozija Prostori v postajanju, ki bo potekala v soboto, 10. maja ob 15. in 18. uri v Socialnem centru Rog.

Osredotočili se bomo na radikalne spremembe v izhodiščih in metodah teoretičnih in praktičnih področij in stanj različnih zvrsti produkcije vednosti v sodobni umetnosti. Zamisli o tem, kako se lahko umetniške, aktivistične in politične mreže prepletajo z drugimi heterogenimi mrežami, bomo predstavili na praktičnih primerih različnih intervencij. So (revolucionarne) umetniške prakse mogoče le znotraj (revolucionarnih) prostorskih praks? Kako pomembni so ti prostori in prakse v političnem pomenu, oziroma, ali lahko ustvarijo "možnosti za politiko"? Jih označujejo zgolj kolektivno ustvarjanje, začasnost, samoorganizacija, skupno avtorstvo in neformalnost? Kako je moč doseči in ohraniti relativno avtonomijo teh novoustvarjenih prostorov? V predavanjih in prezentacijah ob 15. uri bomo s povabljenimi umetniki in umetnicami razpravljali na primerih različnih intervencij v urbane javne in zasebne prostore, o razširitvi in mobilizaciji različnih konceptov in drugačnih družbenih in arhitekturnih rešitev. Večerne predstavitve in delavnice pa bodo namenjene raznoterim pogledom in interpretacijam političnih in socialno angažiranih praks in skupni diskusiji.

Moderatorka: Adela Železnik, adela.zeleznik@mg-lj.si

Sodelujejo: Janna Graham (Micropolitics Group of Research, Goldsmiths, London), Minna Hendriksson (umetnica, Helsinki - Istanbul), Nebojša Milikić (Rex, Beograd), Margarethe Makovec (Rotor, Graz), Bojana Piškur (MG / Radikalno izobraževanje), Marjetica Potrč (umetnica), Marina Gržinić, Staš Kleindienst, Sebastjan Leban in Tanja Passoni (Reartikulacija).

Koncept in kontakt simpozija:
Gašper Kralj, gasperkralj@yahoo.com
Bojana Piškur, bojana.piskur@mg-lj.si

Vabljeni!

Organizatorji: Radikalno izobraževanje, Socialni center Rog in Moderna galerija.
Socialni center Rog je eden od podpornikov akcije Gostimo Moderno galerijo!

Vabljeni!

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar