Kinodvor: Razdružene države Amerike

Poslal-a matitjahu, Sob, 24/05/2008 - 12:43
27 Maj 2008 - 20:10 || 27 Maj 2008 - 23:59

dvorana vzdihljajev

Pozdravljeni prijateljice in prijatelji filma,

Ogledali si bomo dokumentarec Saša Podgorška, Razdružene države Amerike. Glasbeno-politični dokumentarni film, Razdružene države Amerike, je bil premierno predvajan leta 2006, dokumentira pa četrto ameriško turnejo kultne skupine Laibach in hkrati nazorno oriše tudi trenutno stanje v Ameriki in njenega vpliva na svet. Turneje se je prijelo ime Divided States Of America, saj je potekala novembra 2004 – ravno po Bushevi ponovni izvolitvi, kar je liberalno misleče Američane pahnilo v obup.

Izdelek je mešanica obkoncertnih izjav Laibachovih oboževalcev iz Amerike in Kanade, Laibachove simbolike, njihove glasbe in pojavnosti, ameriške politične razdvojenosti in še česa.

»Z Razdruženimi državami Amerike Podgoršek ne stopa le v polje dokumentarca, temveč tudi aktualnega, družbenokritičnega filma; Razdružene države Amerike namreč niso zgolj glasbeni film o ameriški turneji skupine Laibach, glasba ima v Podgorškovem odličnem dokumentarcu celo postransko, skoraj ilustrativno vlogo; film namreč odslikuje predvsem stanje duha med Američani neposredno po ameriških predsedniških volitvah.« Simon Popek, Delo

V goste prihaja tudi filozof Peter Mlakar, ki je Laibache spremljal na turneji in pred njihovimi koncerti razsvetljeval ameriško občinstvo s svojimi pridgami. Pridite v ROGa in videli boste, kaj je pripravil za nas!

Po projekciji pa vam se naj ne mudi domov, sledi namreč: Laibach Nacht: žur v Laibach ritmu!

Vaš Kinodvor v azilu

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Projekcija
Poslal-a kaptive, Sre, 14/01/2009 - 11:30

Dokumentarec si lahko ogledate na naslednjih povezavah

part1 - kliknki za video

part2 - kliknki za video

part3 - kliknki za video

part4 - kliknki za video