FreestyleKARAOKE in JAMSESSION

Poslal-a ThDi, Sob, 31/05/2008 - 12:56
4 Jun 2008 - 22:00

Koncertna dvorana ROG

Tokrat bo karaoke začel rock blues trio
MIDDLE FINGER.
Odigrali bodo en set, potem pa kot po navadi.

Prinesite svoje instrumente!
Spoštuj oder!

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar
Poslal-a ThDi, Ned, 08/06/2008 - 13:43

Karaoke je začel Tom z akustično kitaro in vokalom. Zaigral je nekaj komadov, afriškega, francoskega,... in vsebino francoskega celo prevedel v angleščino.

Middle Finger so za njim odigrali svoj prvi koncert in navdušili folk v dvorani. Dobr ga žgejo fantje!

Na tem mestu bi rad podrobneje razložil kako je prišlo do tega špila. V petek pred temi karaokami je v sta v dvorano prišla Matjaž, ki je nekako vodilna sila benda, in basist. Ko smo se začeli dogovarjati za koncert, ki so ga fanje želeli imeti v Rogu, smo ugotovili, da imajo malo svojega avtorskega materiala in da so nameravali igrati dosti priredb. Ko sem jih seznanil z našimi načeli in željami, se pravi, da zahtevamo avtorski program, smo najprej razmišljali o tem, da bi počakali nekaj mesecev, v katerih bi bend imel že dosti avtorskega programa za koncert. Seznanil sem jih tudi z možnostjo otvoritve jam sessiona in fantoma se je zdela ideja takoj v redu. Na koncu so se še celo odločili, da ne bodo igrali priredb ampak ga bolj jamali v blues rock stilu. V koncertni dvorani spodbujamo lastno kreativnost in to se mi zdi uspeh, da smo pripravili tudi folk do tega da sami to spodbujajo.

Tik pred začetkom karaok smo se z bendom Nas3 dogovorili, da bodo imeli ta dan koncert v dvorani. Odpadel jim je namreč koncert v Gajotu na letnem vrtu Pen kluba zaradi dežja, njihov bobnar pa je prišel iz obale posebej za to priložnost in fantje so vseeno želeli igrati. V Rogu je to ob sredah vedno možno. S fanti smo se dogovorili, da bodo igrali za Middle Fingerji.

Pika se je nekaj dni pred karaokami želela dogovoriti za nastop. Dogovorila sva se za karaoke po otvoritvenem bendu. Tako je Pika medtem ko se je zasedba menjala brala svojo poezijo. Eno od pesmi je napisala tudi v angleščini.

Nas3 so Teo Colori - kitara, David Morgan - bobni in Denis Horvat - klaviature. Fantje so igrali glasbo z njihove nove plošče in res rasturali dvorano in folk v njej. Denis je na klaviaturo igral bas.. Koncert je bil zelo dober.

Za njimi je na oder prišel vokalist, ki pa ne vem kako mu je ime. Ampak je odpel eno točko, kjer je na koncu pripravil folk do tega, da mu je dajal podlago z vokali, on pa je soliral čez. The best! On je začel jam, katerega so je udeležila večina tistih, ki so nastopali prej in še drugi: Tadej in Vitja na kitarah, pa tudi prvič na karaokah Andrej na bobnih in Fidži na vokalu. Pol je prišel še Lamin in sva igrala drum&bass in spet privabila gor ekipo Middle Finger in Andreja. Igralo se je do pol petih zjutraj.

Te karaoke so bile vrhunske!