Tradicionalne FreestyleKARAOKE in JamSESSION

Poslal-a ThDi, Ned, 08/06/2008 - 11:33
11 Jun 2008 - 22:00

koncertna dvorana

Že več kot leto in pol se dogajajo karaoke-jamsessioni (po domače karaoke) v Rogu vsako sredo z redkimi izjemami. V tem času sta bili mogoče dve ali največ tri srede, ko karaok ni bilo.

Karaoke so zastavjljene s čim manj omejitvami kreativnosti in izražanja. Namenjene so predvsem aktivnim udeležencem, ki pridejo igrat ali pet, čeprav so tudi tisti, ki pridejo samo poslušat in gledat dobrodošli. Eno galvnih pravil je FREESTYLE, kar pomeni, da napake v nastopu niso možne. Ne moreš se zmotiti tudi če se hočeš! Poleg tega spodbujamo komunikacijo in sodelovanje med nastopajočimi med nastopom. Po želji omogočimo tudi nastop solo točk, če se izvajalec ne počuti dobro v družbi ostalih, vseeno pa želi nekaj pokazati.

Čeprav so karaoke največkrat glasbene, to sploh ni nobena omejitev, saj vedno znova spodbujamo tudi izvajalce in producente ostalih izraznih načinov, da se udeležijo karaok in skupaj sodelujejo na intermedijski način. Sodelovali smo že s plesalci, slikarji, vizualisti VJi, pesniki, gledališčem,...

Kvaliteta se giblje od vrhunskih do čist u pizdi, ampak moram reči, da letošnje karaoke so po kakovosti zelo dobre. Redno in aktivno se jih udeležujejo zelo dobri glasbeniki in glasbeni navdušenci zelo različnih glasbenih izhodišč in načinov. Prav tako je oder še vedno odprt tudi za tiste, ki niso zelo izurjeni v igranju ali petju, in tudi ti se dostikrat opogumijo in odločijo za nastop.

V vsem tem času sta se razfukala že dva kompleta bobnov, tako da sta se lastnika odločila, da ne bosta več posojala bobnov. Vseeno hvala Jasminu in Alešu, ki sta dolgo pustila, da se njuni bobni uporabljajo na karaokah. Zdaj posoja bobne Mirsi. Hvala, Mirsi! Kitarske ojačevalce posojata Alex in Vitja. Hvala tudi vama! Basovski ojačevalec je koncertni dvorani odstopila Ines. Hvala! Imamo tudi ene vintage Roland monofonične klaviature, ki jih je Jure našel na kosovnem odpadu in prinesel v dvorano. Bravo, Jure! Moramo se dokončno zmenit še z Markotom in njegovo RBS Productions, saj še vedno uporabljamo veliko njegove opreme, ampak Marko je rekel: The show must go on! Tu smo istih misli!

Izkušnje iz vsega tega časa so nas prisilile k temu, da vzpostivimo boljšo kontrolo nad odrom in instrumenti.
Vsak naj s sabo prinese svoje instrumente! Bobnarji, prinesite vsaj palčke!
Če istrumenta nimaš, se moraš dogovoriti za uporabo z lastnikom instrumenta, ki ga želiš uporabljati!
Na odru naj se nahajajo samo nastopajoči!

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Delavnica | Druženje | Okrogla miza | Performans | Predavanje | Predstavitev | Projekcija | Razstava | Sestanek