Projekcija filmov produkcije Warp Films: 'Rubber Johnny' + 'This is England'

Poslal-a matitjahu, Ned, 22/06/2008 - 19:13
24 Jun 2008 - 20:10 || 24 Jun 2008 - 22:30

Dvorana vzdihljajev

Warp Films, ki je v letu 2002 debitirala s prvim kratkim filmom 'My Wrongs 8245-8249 and 117' Christopherja Morrisa nato pa leta 2004 še s prvim celovečercem 'Dead Man's Shoes' v režiji Shaneja Meadowsa in s tem razširila področje delovanja Warp branže, bolj znane po zalaganju plošč pod imenom Warp Records.

Prikazali bomo novejša filma produkcije Warp Films: najprej kratki film 'Rubber Johnny' pod režijskim vodstvom Chrisa Cunninghama, za katerega je scenarij napisal razvpiti svojeglavec, ki ustvarja (tudi) pod imenom Aphex Twin - le ta pa je film zaznamoval tudi s svojo glasbo, po produkciji katere predvsem slovi njegovo ime.

Sledil bo film zgoraj omenjenega režiserja Shaneja Meadowsa z naslovom 'This is England', ki nas potaplja v kulturno-socialno morje angleških osemdesetih dovolj globoko, da se nam razkrijejo psihološki motivi, ki posameznikom iz širokega starostnega spektra nudijo razlog za privlačnost 'skinhead' ideologije. Spremljamo poskus mladega dečka, da bi v vrtincu različnih vplivov in možnosti v okolju, v katerem odrašča, našel izpolnitev praznega mesta v vojni izgubljenega očeta.

'To je Anglija' je bilo pri nas že možno videti na festivalu Liffe, zdaj pa ponovno opozarjamo nanj v kontekstu Warp Films, v katerega bo verjetno vmeščena še kakšna prihodnja projekcija Kinodvora v azilu.

Projekcija:
Torek, 24. junija, 20:10 @ Rog - Dvorana vzdihljajev:

'Rubber Johnny' (r: Chris Cunningham, s: Aphex Twin, Velika Britanija, 2005, 6')
'This is England' ('To je Anglija', r+s: Shane Meadows, Velika Britanija, 2007, 101')

Se vidimo v Rogu, vstopnine ni, s prispevki bomo več kot srečni!

Vaš Kinodvor v azilu

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar