+večerHRUPAvRogu+ JUSTICE_YELDHAM, SIST_EN_343, A.J.B. ++African_night++ -_-_-DJ OLA_-_-_

Poslal-a ThDi, Pon, 23/06/2008 - 12:27
28 Jun 2008 - 22:00

Koncertna dvorana ROG


!!!!Večer HRUPA v Rogu!!!JUSTICE YIELDHAM

(noiz - Avstralija)

SIST EN 343

(noiz - Slo)

A.J.B.

(noizkor - Slo)

po koncertu okrog 01.00

!!!African night!!!

DJ OLA

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar
Poslal-a ThDi, Sob, 19/07/2008 - 20:01

V sodelovanju z Društvom za razvoj mladinske kulture smo pripravili večer hrupa v Rogu.

A.J.B. so imeli večinoma kratke, nekje okrog pol minutne, komade v zasedbi kitara, bonbi, vokal. Vokalist je sredi koncerta z baseballskim kijem razfukal bojler, ki ga je prinesel s sabo na oder prav za to priložnost.

Sist En 343 sta dva modela, ki sta izvabljala zvok iz svojih elektronskih naprav. Na sound checku sta se dala bolj naglas.

Justice Yieldham je imel najatraktivnejši nastop. Tip si je ozvočil eno šipo s pickupom in nanjo z usti, jezikom in zrakom igral. Boštjan bi prej rekel, da je iz nje izvabljal zvok. Pomagal si je z efekti, ki jih je imel za pasom. Ko je probal zvok na začetku koncerta brez efektov se mi je zdel zvok podoben violini ali violončelu. Čist noro. Nastop je trajal nekih 15 ali 20 minut. Vmes je odgriznil ali z usti odlomil dva kosa stekla, nastop pa je končal tako, da je spustil šipo na tla, da se je razbila.

Passenger of Shit je prišel nenapovedano skupaj z Justice Yieldhamom. Igral je na računalnik, s sabo pa je imel tudi video animacijo, ki je šla v skrajnost, kar se tiče ponazarjanja kurcev, sperme, anusov, spolnega akta,... Bilo je tudi nekaj barvnih vzorcev ali podobnega. Pripravil je nekaj folka do plesa, ko je zagrozil, da ne bo več igral, če ne bo nihče plesal. Pol je nekaj folka plesalo.

DRMK je prevzel stroške na svoja pleča kljub temu, da sem jim rekel, da lahko pobirajo prostovoljne prispevke na vhodu. Dobr je bilo.

Za eksperiment združevanja različnega sem se dogovoril za afriški večer. Rolal je DJ Ola. Na večeru hrupa je bilo nekaj deset folka, nekaj od njih metalcev in drugi. Ker se je večer hrupa malo zavlekel, je nekaj ljudi, ki je prišlo na afriški večer, odšlo še preden se je ta začel. Noizerji so šli, ko se je začel afriški večer. Tako je na afriškem večeru bilo le enih 5 ljudi. Eksperiment ni uspel, zato sva se Olom dogovorila, da bomo afriški večer v celoti izpeljali enkrat drugič.

DJ Ola ima v svoji diskoteki veliko avtentične afriške popularne glasbe in v svojem programu je ne meša z reggaejem ali r'n'bjem kot na primer Baba K. Zato mi je DJ Ola zelo všeč.

Poslal-a ThDi, Pon, 30/06/2008 - 19:53

na večeru hrupa je igral tudi

passenger of shit