!!!koncert!!! PINJA_DŽAZNA s_projektom VESELI_KRAVJAKI

Poslal-a ThDi, Čet, 03/07/2008 - 12:48
8 Jul 2008 - 22:00

Koncertna dvorana ROGPINJA DŽAZNA


drugič v Rogu, tokrat s projektom

VESELI KRAVJAKI

po koncertu DJ Huahua


Filename/TitleVelikost
pinja - veseli kravjeki.jpg549.66 KB
Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Sestanek
Poslal-a ThDi, Ned, 19/10/2008 - 21:13

Čarlijev prispevek o koncertu Pinje Džazne (8. julij 2008):
http://carli-online.tv/browser/?showid=1a5fac8db0d30e6a4abda2f4ee68af58

Poslal-a ThDi, Pon, 28/07/2008 - 14:10

Veselica v Rogu!

Kljub temu, da so na dan žalovanja za umrlimi v čolnarski nesreči na Blanci igrali izključno skladbe, ki niso njihovo avtorsko delo, česar nam tudi niso povedali, je bil drugi koncert Pinje Džazne v Rogu nekaj posebnega.

Igrali so narodnozabavne hite, turbo folk hite in nekatere ljudske pesmi za na veselico. Vse skupaj je izpadlo kot nekakšen praznik Slovenstva. Petko je na klaviaturah in vokalu suvereno vodil glasbeno karavano brez premorov med komadi. Pomagali so mu Arjan na harmoniki, Klemen na kitari, Potokar na basu, Adi na bobnih ter Štefan in Cene na saxih, vsi tudi občasno na spremljevalnih vokalih.

Mogoče je edino Petko na klaviaturah odigral zadevo kolikor toliko brezhibno. Njegov vokal je že druga zgodba. Čeprav so se tudi ostali trudili zaigrati komade takšne kot so, so si vseeno vzeli vso svobodo igranja in vmes uletavali z free vložki, napake tudi niso bile prav moteče, pravzaprav to, kar bi se lahko komu zdelo kot napake, to sploh niso bile.

Ko mi je Petko sporočil, da bi oni radi imeli po pet pijač na osebo, sem mu odgovoril, da kdo bo pol to vse plačal in da mi damo vsaj eno pijačo, ne moremo jim pa dat da se ubijejo, če ni dovolj prostovoljca. Tako so se fantje odločili, da bodo pijačo prinesli s sabo, kar so tudi storili in se ga tudi totalno napili še pred koncertom. Res v duhu veselice.

Pred koncem koncerta je še Štefan povedal sporočilo za poslušalce in gledalce in to sporočilo je bilo, da oni podpirajo združitev cerkve in države in da je internet za prepovedat. Ko so že zaključili, so se še spomnili, da niso zaigrali Kdor na skače ni Slovenc in so zaigrali še to. Zabavno res je bilo. Dolgo se že nisem tako smejal na koncertu.

Prišla je celo ekipa Čarli TVja, ki je posnela reportažo in intervju z bendom. Ko je padlo vprašanje zakaj ne delajo avtorske glasbe, sem jaz povedal za Čarli TV, da mi od nastopajočih zahtevamo, da igrajo svojo lastno avtorsko produkcijo in da če slučajno igrajo glasbo od koga drugega, to delajo na lastno odgovornost. Potem je Štef razložil, da tu gre za konceptualno umetnost. No kakorkoli že, kljub temu, da so Pinja Džazna že enkrat igrali v Rogu in so bili že takrat s tem seznanjeni, sem jih pred tem zadnjim koncertom, takoj ko sem ugotovil, da bodo igrali tudi glasbo od drugih, še enkrat opomnil na to. Potokar je rekel, da komadov itak folk ne bo sploh prepoznal. No, komadi so bili kar prepoznavni.

Po koncertu je DJ Huahua pustil CD, na katerem je bil after party. Naj mu čestitam za tajming, saj se je točno na koncu vsega iztekel tudi cd, čeprav smo se že spraševali ali bo to mogoče trajalo dneve.

Veseli kravjaki se mi zdi dober koncept.