CIRKULACIJA 2: Podnaslov: Dimenzije prostora - 2D, 3D in 5D...

Poslal-a ror, Sre, 02/07/2008 - 10:34

Podnaslov: Dimenzije prostora - 2D, 3D in 5D...

V sredo od 17. ure dalje vabljeni na zakusko ob pogovoru (o umetnosti) in hkratnem animiranju predstavnikov razlicnih arhitekturnih birojev, ki si bodo prav v tem casu ogledovali prostore v nekdanji tovarni Rog in se brez dvoma trudili odmisliti, da v prostorih ze delujejo zivi ljudje.

Okus cirkulacije je serija dogodkov namenjenih konzumiranju tezje prebavljivih umetniskih stvaritev ob kaksnem sproscujocemu mesno-vegetarijanskem digestivu. Tako bo tudi tokrat.

Sodelujoci:
- Majda Gregoric
- Bostjan Leskovsek
- Milan Kristl
- Borut Savski
- in drugi ad-hoc sodelujoci

Utrinki:
- videozvocno delo Narava potrpezljivosti (ali Puscava realnega)
- kiparski in slikarski artefakti
- generativni video
- meditativna improvizacija
- poezija
- diskurzi

Od preteklih dogodkov si lahko na spletu ogledate filmski dokument o nedavnem projektu nocne plovbe po Ljubljanici, oplemeniten z otoznimi zvoki rogov Tomaza Kolarica. Plovba se je koncala z mesano zvocno improvizacijo v prostorih Cirkulacije 2.

http://www.3via.org/IntermediateSpaces/?p=86

Od drugih bliznjih dogodkov pa opozarjamo na premierno sodelovanje pri petkovi vizualizaciji v koncertni dvorani v Rogu, kjer bomo prvic v Sloveniji uporabili filigranski reflektor, nastal lani v Turciji.

Cirkulacija 2 je prostor za produkcijo in prezentacijo sodobne umetnosti, ki vpeljuje neinstitucionalni samoprodukcijski nacin dela, ki se bistveno odmika od nacinov dela muzejev in galerij. Namen Cirkulacije 2 je pretocnost idej in na ta nacin kreiranje diskurza o sodobni umetnosti, ki je lahko le totalna umetnost.

ror's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj Demonstracija