Novi Okusi Cirkulacije 2

Poslal-a ror, Čet, 17/07/2008 - 12:19

V četrtek, 17. julija 2008 po osmi uri zvečer, Cirkulanti na glavnem trgu nekdanje tovarne Rog sklicujemo novo v seriji srečanj z umetniki in njihovimi artefakti.

Breda Pivk v stiku z nepredvidljivim - video-manipulacija z open source sredstvi (pure data & gem, programiranje Borut Savski). Kaj je dejanskost in kaj prinese vnaprej neznana prevedba? Estetika se zdi se najmanjši problem?

Boštjan Leskovšek Ror nadaljuje psihoanalitično serijo zvočnih postavitev - tokrat z naslovom: Isto nasprotuje drugemu (ali Drugemu?).

Borut Savski, dva pred-teremina v pripravi na deset kmalu-tereminov in dva potem-teremina

Majda Gregorič, nema pevka

Milan Kristl, vertikala zvoka

/v nadaljevanju teza o procesualnem in produktnem/

Teza o procesnem in produktnem

Najprej je proces in potem je produkt. Projekt je vektor (smernica), ki kaze v določeno smer - običajno v smer produkta. Projekt je prisoten ves čas procesa, torej se najbrž pojavi najprej. Vendar je produkt bržkone le končno stanje - skok v peto dimenzijo - v drugo polje - je materializirana ekstaza (ekstasis), ko stvar 'nastane' - se izmota iz prejšnjega - in zabriše vse kar je bilo prej. Od projekta in procesa ostane bore malo - nekaj spominov in nic razlogov. Produkt ne govori o procesu, ampak le o samemu sebi. O procesu lahko govori le predproduktno stanje samo.

Cirkulacija 2 je procesno zasnovani prostor, kjer vsakotedensko predstavljamo vmesne faze umetniške produkcije. S tem zelimo vzpostaviti razumevanje umetniškega diskurza. Ta se ne prilagaja konzumni logiki, saj ni produkt, ampak proces. Proces je debata, produkt je predavanje.

ror's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj Demonstracija