koncert skupin ANTILLECTUAL & JENA BERLIN & ALLIANCE

Poslal-a ThDi, Sob, 19/07/2008 - 10:19
15 Sep 2008 - 22:00

Koncertna dvorana ROG


ANTILLECTUAL

(Nijmegen, Nizozemska)

Antillectual so v zadnjih letih dokazali, da z vztrajnostjo lahko prideš daleč. Tako jim je lansko leto uspelo že drugič čez lužo, kjer so skupaj s Static Radio obdelali večino severnoameriške celine. Njihov prvi album Silencing Civilization je bil prava punk hardcore poslastica, ki jim je prinesla naslov benda meseca na EUROPUNK.NET, odlične recenzije na mnogih evropskih in svetovnih webzinih, fanzinih,... Predvsem pa zanimanje založb za njihovo glasbo. Njihov trenutno še svež album Testimony je zato bil izdan kar pri petih založbah po Evropi (Infected - POR, Rise Or Rust - AT, Fond Of Life - UK in GER, No Reason - ITA in Shield Recordings - HOL) in sedaj bo tudi izšel na ameriški založbi JUMP START RECORDS, ki je med drugim izdala vinilno ploščo zadnjega albuma A Wilhelm Scream, Career Suicide. Antillectual igrajo glasbo, ki najbolj spominja na Propagandhi in Hot Water Music, odlikujejo pa jih energični nastopi in predvsem izrazita politična besedila. Njihov zadnji album Testimony povsod dobiva odlične kritike - nekateri so napisali celo, da jim trenutno Anti Flag ne sežejo do kolen... Antillectual so trenutno eden od najbolj iskanih evropskih bendov, nenehno potovanje in koncerti pa dokazujejo, da fantje želijo uspeti in pustiti pečat na punk hardcore sceni.

www.myspace.com/antillectual
www.antillectual.com


JENA BERLIN

(Philadelphia, USA)

Američani Jena Berlin bodo preko luže prišli prvič. Odličen posthardcore iz Philadelphie ne bo pustil nikoga ravnodušnega; njihov zvok v stilu Boy Sets Fire, At The Drive-In in Texas Is The Reason je prepričal že prej omenjeno založbo Jump Start Records, ki je izdala njihov drugi album Quo Vadimus - prevod latinskega imena v slovenščino bi se slišal kot "kam gremo?". Fantje gredo kam hočejo, brez končnega cilja, saj cilj ni toliko pomemben kot pot sama, med to potjo pa prisegajo na zdravi D.I.Y. duh, v času ko je glasbena industrija uničila in pokvarila mnoge oni ostajajo zvesti principom, ustvarjanju iskrene glasbe. To jim je tudi prineslo pogodbo z ASS CARD Records, ki so domovanje bendov kot so Tribute To Nothing, Burn The 8 Track,... Jena Berlin so eden od tistih bendov, ki ostajajo iskreni tako v glasbi kot pri besedilih. Petčlanska zasedba vas bo z zagotovostjo navdušila.

www.myspace.com/jenaberlin


ALLIANCE

(Ljubljana)

Local support

Ce imas kaksna vprasanja:
www.myspace.com/insanebooking
insanebooking@hotmail.com

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar
Poslal-a ThDi, Tor, 07/10/2008 - 22:21

Dobro. Organizacija Insane bookinga se je izšla. Prostovoljci so se izkazali zadosti dobro, da so se pokrili stroški bendov. Drugače je to nabijačina D.I.Y., ki pa vseeno vsebuje tudi kakšne bolj melodične in širšim množicam všečne speve in viže. Poleg teh bendov so igrali še Belgijci. Bendi so bili predvsem mladi, kot da bi bili komaj dobro is najstniških let ali pa še v njih. Prevzeli so me Antillectual, ko se je njihov pevec drl na ves glas brez mikrofona in se ga je dobro slišalo kljub glasnemu nabijanu instumentov in feršterkerjev.
Fantje so igrali pred odrom, ozvočili pa smo samo bobne in vokalie.. Ampak je blo kul. Vsi zadovoljni. Prostovoljca skor 300 eu.