koncert TAMAGAWA in B°TONG

Poslal-a ThDi, Sob, 19/07/2008 - 11:38
25 Sep 2008 - 22:00

Koncertna dvorana ROG

!!!KONCERT!!!


TAMAGAWA

DRUGIČ V ROGU!!!
http://www.myspace.com/tamagaywa

&


B°TONG

b°tong:
www.myspace.com/btongmusic


Filename/TitleVelikost
Photo b°tong.jpg99.12 KB
Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Delavnica | Druženje | Okrogla miza | Performans | Predavanje | Predstavitev | Projekcija | Razstava | Sestanek
Poslal-a ThDi, Tor, 07/10/2008 - 22:57

Tamagawa je pokazal nekaj podobnega kot zadnič, ko je bil tu.
BTong pa je v Rogu prvič predstavil svojo produkcijo. Ta se mi je zdela zanimiva, zvoke je delal tudi s pomočjo kuhinjskih pripomočkov.
Po koncertu sta hotela odigrati še en set skupaj, ampak so na oder že uleteli jamarji, ki so si zaželeli jam, saj je bil ravno takrat v Ljubljani tudi trobentar Mirko iz Italije, ki je igral tudi na karaokah en dan prej. Rešitev dobra za vse je bila ta, da skupaj udarijo en free jam in prvi set so to tudi naredili. Potem so jamrji nadaljevali sami.
Koncer se je zgodil v organizaciji Cheap tune records, ki se niso izkazali kot preveč dobri organizatorji koncertov.

Poslal-a SunYa, Pon, 15/09/2008 - 19:54

TAMAGAWA je kitarist iz Francije, ki s pomočjo analognega sintisajzerja, električne kitare in efektov ustvarja abstraktno ambientalno glasbo. Sam navaja, da so nanj vplivali različni izvajalci, od Velvet Undergroundov, The Stoogesov, Black Sabbathov, Spaceman 3, Big Blacka pa vse do Loren Mezzacanea Connorsa. V njegovi glasbi se melodije kitare prepletajo z oscilacijami in frekvencami analognega sintisajzerja, občasno pa jih spremljajo tudi minimalni elektronski ritmi. Njegove kompozicije so se pojavile na številnih kompilacijah: Boom Bomm Rikords, Hardtek L’Empire des trois Soundwear, One Man Drone, Public Elegance Limited itd.

B°TONG je Chris Sigdell, glabsenik iz Basla in nekdanji član nemške skupine Nid (1995-2005). Njegova glasba zajema tako temačne ambientalne zvoke kot glitch in ekstatični hrup. Na koncertih ne uporablja laptopa, temveč se oslanja na mikrofone, hand-made noise generatorje, casio klaviature, kovinske predmete, vibratorje in različne kuhinjske predmete, ki jih procesira skozi kitarske pedale in semplerje. Chris improvizira na samem kraju dogodka, tako da vsak koncert predstavlja drugačno izkušnjo. Do zdaj je sodeloval z raznimi skupinami in glasbeniki: To Live And Shave In LA (ZDA), Sudden Infant (CH), Column One (DE), Dave Phillips (CH), Asmus Tietchens (DE), Thomas Köhner (DE), Ditterich von Euler Donnersberg (DE), Origami Galaktika (N), F.T.B.P.D. (DE) in drugimi.