!!!koncert!!! ATRAKO_A_MANO_ARMADA& SLOVINJEN, špansko-slovenka_punk/hc_naveza

Poslal-a ThDi, Pon, 04/08/2008 - 10:58
18 Aug 2008 - 22:00

Koncertna dvorana ROG


Atrako A Mano Armada

Joan - vokal/bas
Furi - kitara
Félix - kitara
Rayco - bobni
www.myspace.com/atrakoamanoarmada


Slovinjen

Breg - kitara
Vahid - kitara/vokal/harmonika
Pero - bas/vokal
Alen - bobni
http://myspace.com/slovinjen

God damn it, boys! (Uroš - vokal, Aleš - kitara, Andrej - bas, Rok - bobni), ki bi tudi morali igrati, so koncert odpovedali, ker je imel njihov kitarist prometno nesrečo in je zdaj v bolnici. To je prav ta, ki se je dogovoril z nami za dogodek. Želimo mu čimprejšnje okrevanje. God damn it, boys! so enkrat že igrali v Rogu.
povezava do objave in poročila s koncerta


Filename/TitleVelikost
Atrako a Mano Armada.jpg3.43 MB
Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar
Poslal-a ThDi, Sob, 23/08/2008 - 10:51

Zdravo, stari! (To je električno pismo Alešu, kitaristu God damn it, boysov)
Upam, da je vse v redu s tabo in da si se pozdravil. Koncerta sta bila uspešna in večer smo izpeljali v redu skoraj do konca.
Slo vinjeni so igrali nekaj svojih komadov in ene dva, katerim niso povedali naslova, baje zarad sazasa. Kurac gleda sazas. Sazas so kradljivci. Men so ukradli 60 eurov. Drugače je bil koncert OK. Nič res posebnega, ampak fantje so prišli, odigrali, še nekaj navijačev so pripeljali s sabo. Harmoniko je igral v enem komadu. Fantom se nisem uspel zahvaliti, zato jim prosim predaj mojo zahvalo za koncert. Spolh za to njihovo prostovoljstvo, da so si sami krili tudi potne stroške.
Ko sem ravno pri stroških. Španci so pobrali 45 eurov prostovoljnih prispevkov. Samo z avtocesto so imeli stroškov 70 eurov za dve vinjeti za dva dni uporabe. Tud to je totalni nateg. Tokrat od države. Naslednjič, ko pride tuj bend po cesti mu bomo predlagali, da je eden od stroškov, ki jih krijemo, da si kupi avtokarto Slovenije in naj uporablja regionalne povezave, saj smo jim komaj lahko doštukali tistih 55 eurov, da je bilo vse skupaj 100. Itak so tudi oni rekli, da dosti stroškov za to turnejo krijejo iz svojih žepov, ampak če jim lahko kaj doštukamo. Mi smo doštukali kolikor smo lahko. Za jest so dobili 2 kg makaronov in 800g paradižnikove omake z olivami, ker nisem vedel ali so vegetarijanci ali ne. Skuhali so si sami. Aja! Ti si rekel, da jih bo 8, bilo jih je pa 10. Ampak je vseeno šlo čez.
Fantje so igrali ful dobro. Slišalo se je, da je to njihov zadnji koncert na turneji, saj so bili res uigrani. Bili so tud zmatrani, saj jim je bil to peti koncert v petih dneh, potem pa so ob petih zjutraj nadaljevali pot v Barcelono, saj je moral eden od njih biti v službi v sredo.S soundom niso bili najbolj zadovoljni, ampak sami so si tako obrnili feršterkerje, da jih bobnar ni dobro slišal, ampak smo tud to uredili z monitorji, tako da je bilo na koncu dobro. Imeli so tri bakc vokale, to si mi tud pozabu povedat. V angleščini je povezoval program eden od kitaristov, ki je jezik obvladal najbolje v bendu. En komad, ki so ga igrali, je o španski monarhiji. Strinjali so se z vzklikom iz publike: "Fuck the monarchy!" Imeli so tud en komad o številu delovnih ur v tednu, ki se proba sfurat po kanalih EU. Tudi z ureditvijo EU se ne strinjajo in so ji izrazili nasprotovanje. Folka ni bilo zelo veliko, ampak so jim rogovski punksi pregradili dvorano z zaveso in jim zmanjšali prostor, tako da je bil poln od tistih 30 folka.
No, edino to vaše obveščanje ni bilo ravno najbolj učinkovito, saj sem pričakoval več folka in več donacij za benda.
Drugače pa v redu.
To pismo bom uporabil tudi za poročilo o koncertih in ga bom objavil na tovarna.org.
Adios!

Poslal-a ThDi, Ned, 31/08/2008 - 21:17

Posredujem del odgovora na moje pismo Alešu, ki je zrihtal koncert ATRAKO A MANO ARMADA & SLO VINJEN:
"Drugač pa so me še španci poklical pol, pa so rekl, da jim je blo ful všeč in da jim je bil špil med ljubšimi na turneji. Tud Slovinjen so bili zadovoljni ... sicer so rekl, da so se mal motl, ampak, da je kul izpadl."