CANAA FLAMENCA & LAAFI, glasbeno-plesni performans, vaja-generalka & DJ_OLA

Poslal-a ThDi, Pon, 11/08/2008 - 13:38
12 Aug 2008 - 22:00

Koncertna dvorana ROG

Med afriškimi ritmi in španskim temperamentom skupini Caña Flamenca & Laafi odkrivata vzporednice v glasbi in plesu. Skozi sintezo dveh kultur pričarata čutno in ognjevito atmosfero. Skupino Caña Flamenca sestavljajo kreativno razmisljajoči glasbeniki, ki pod vodstvom kitarista in skladatelja Matjaza Stosica ustvarjajo avtorsko glasbo v duhu španskega flamenka. V šestih letih so ustvarili lasten repertoar, ki daje zasedbi edinstveni zvok in slog.

Pred nastopon na Trnfestu bodo v Rogu imeli javno generalko.

Pred performansom in po njem bo za atmosfero skrbel DJ OLA z afriško zabavno glasbo.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar
Poslal-a ThDi, Čet, 14/08/2008 - 16:34

Na generalki so nastopali:

Matjaž Stošić - klasična kitara
Asja Grauf - prečna flavta
Damir Mazrek - cajon, dundun
Maša Kagao Knez - afriški ples
Lea Menard - afriški ples
Sara Zaninović - afriški ples
Dalanda Diallo - afriški ples
Issiaka S. - dundun, djembe
Blaž Korez - djembe, krin
Ana Pandur - flamenko ples
Igor Leonardi - elekrična kitara

Bilo je dobro. Nastopajoči so bili zadovoljni s pripravo dvorane za generalko, ne pa tudi s samim nastopom. Pritoževali so se zaradi neusklajenosti med pripravami, saj so nekateri veliko vadili in se dobro pripravili, nekateri pa ne, tako da naj bi bila tok predstave in komunikacija med nastopajočimi slaba. Tega sicer nisem opazil med generalko, ampak so mi povedali šele po njej. Meni se je zdelo kot da se šparajo ravno zaradi tega, ker je bila generalka, da bodo lahko optimalno izvedbo dosegli na nastopu.

DJ Ola je že drugič prišel rolat afriško glasbo kot spremljevalni program. Ker rola res dobro afriško zabavno glasbio smo se z njim dogovorili, da bomo priredili celovečerni Afro Party pod njegovim vodstvom enkrat v septembru.