PISANJE KOLEKTIVNEGA TEKSTA?

Poslal-a mareb, Sre, 03/05/2006 - 09:56

Zdravo vsem. Pred casom smo se nekaj zaceli pogovarjati o pisanju kolektivnega "gledaliskega" teksta na rogovi spletni strani. (Vec o tej tematiki lahko najdes v arhivu dogodkov.) Zanima me ce bi lahko (skrbniki) na sajtu namenili eno stran za to pisanje?
Je tehnicno to izvedljivo (seveda, ce prosimo ljudi, da ne brisejo obstojecega teksta in uredimo da se nastajajoce besedilo redno shranjuje - tako da ga ne izgubimo)??

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | naslednja tematika Spletna stran
Poslal-a Mitar, Sob, 03/06/2006 - 21:16

Ponovno odpiram stran za kolektivno pisanje zgodbe o Rogu. Tokrat sem napisal navodila, ker prvič očitno ni bilo dovolj jasno.

Poslal-a Mitar, Čet, 04/05/2006 - 02:16

Dodal sem ti takšno stran v blog. Naj bi jo lahko spreminjali vsi uporabniki.

Trajalo je toliko časa, ker sem poskušal najti boljšo rešitev. Žal neuspešno. Ker trenutno je težava ob morebitnem vandalizmu še ta, da če bo več uporabnikov hkrati pisalo v zgodbo, bo samo enega upoštevalo, ostalim pa bo javilo, da morajo odpreti stran znova in dodati v novo verzijo (torej ne zna združiti avtomatsko, kar pa verjetno ni niti tako napačno) - napisano besedilo pa bo verjetno še vedno vidno v brskalniku, tako da ne bo potrebno znova pisati, ko bo vnašal v novo verzijo.

Tako da potem napiši navodila (nasplošno uredi stran kakor misliš, da bo v redu - lahko tudi ustvariš še en prispevek v svojem blogu z uvodom, razlago in potem povezavo na to stran) in mogoče vsake toliko shranjuj napisano besedilo nekam k sebi na računalnik - za vsak primer. In potem tudi malo zreklamiraj to.

Poslal-a prijatev, Sob, 27/05/2006 - 06:06

Tuki je en softver za omenjeno idejo.

Dela na razlicnih platformah, online, na istmu txt fajlu, vec userjev hkrati.

Ni glih plugin za drupal, ki bi sel pod tovarno.org, samo lahko pa se polinkana vsebina kaze nekje na pejdzu, da obiskovalcem ni treba instalarat softvera zgolj za ogled napisanega...