punk koncert: KVAZI CIRKUS & IN-SANE

Poslal-a SunYa, Pon, 15/09/2008 - 20:08
18 Sep 2008 - 22:00 || 19 Sep 2008 - 00:00

Dvorana Vzdihljajev

Dvorana Vzdihljajev bo tokrat gostila punkerje Kvazi Cirkus (Zagorje ob Savi, www.myspace.com/kvazicirkus) in In-Sane (Gornja Radgona, http://in-sane.servebeer.com/, www.myspace.com/insaneslo).

Kvazi cirkus je zasedba, ki jo sestavljajo štirje člani (Tadej Ojsteršek - bas kitara, Aleš Ojsteršek - bobni, Vili Groboljšek - kitara, Nejc Kresnik - vokal). Vsi trije instrumentalisti so stari znanci, saj jih povezujejo sorodstvene vezi. Pred približno sedmimi leti so pričeli glasbeno sodelovati, bolj za šalo kot zares in preigravati razna glasbena dela. Počasi pa so začeli ustvarjati tudi avtorsko glasbo, ki pa je bila zgolj instrumentalna. Dolgo časa je skupina iskala pevca, ki bi se znašel v njihovi glasbi. Čez čas se jim je pridružil Ervin Ritter (prvi vokalist), ki jih je navdušil s svojim močnim glasom in teksti, ki so bili ravno prav kontraverzni. Tako je nastal Kvazi cirkus in kmalu so fantje začeli nabirati izkušnje tudi na odru. Prvič so igrali v kamnolomu v Radečah, nekje sredi aprila 2003. Za seboj imajo že kar nekaj živih nastopov, na katerih so iz nastopa v nastop vidno navduševali obiskovalce. Letos so prekinili sodelovanje z Ervinom Ritterjem, njihov novi vokalist pa je postal Nejc Kersnik, s katerim so v preteklosti že sodelovali.

Skupina IN-SANE je v vseh pogledih novi up slovenske punkrock scene. Punkrockovski trio (Dario - vokal, kitara, Máteja - vokal, bas, Shagie - bobni) je do sedaj objavil prvenec “Keeping Ourselves Close to our Hearts” ter nekaj demo posnetkov, poleg tega pa si fantje pridno nabirajo odrsko kilometrino, saj imajo za seboj že nekaj evropskih turnej kot tudi številne nastope po domačih odrih. Skupino IN-SANE, ki prisega na zdravi do-it-yourself duh, zaznamuje izvrsten emocionalen punkrock/hardcore s številnimi ritmičnimi preskoki, ki zarisuje vzporednice s skupinami kot so Against Me, Hot Water Music in Propagandhi.


Filename/TitleVelikost
plakat(in-sane& kvazi cirkus).jpg160.99 KB
Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar
Poslal-a ThDi, Tor, 07/10/2008 - 22:27

In-sane so pripeljali svoje navijače, ki pol na Kvazi cirkusih niso ostali. Koncert je naročil Siniša za snemanje svojega dokumantarca o Rogu. In-sane so igrali pred odrom podobno sceno, kot je bila tri dni pred njimi, Kvazi cirkus pa na odru. Kvazi cirkusu mi ni ratal tok dobrega sounda narest. Drgač pa v redu. Kvazi Cirkus so od zadnjič imeli tudi nekaj novih komadov, pa tud bobnar je pel spremljevalne vokale.