indie-rock koncert: IMODIUM (Italija)

Poslal-a SunYa, Tor, 07/10/2008 - 01:28
9 Okt 2008 - 22:00

Dvorana Vzdihljajev

V Dvorano Vzdihljajev prihaja italijanska indie-rock skupina IMODIUM.
Zgodovina skupine se začne leta 1999 v Milanu. Na začetku so fantje igrali indie grunge in posneli nekaj demo posnetkov ter singlov, ki so jih katalpultirali na italijansko alternativno sceno. Fantje so se kmalu podali na turnejo po Italiji. Leta 2001 jih je opazila indie založba Decibel Records, pri kateri so posneli prvi CD z naslovom IMODIUM, ki predstavlja mešanico punka, grunga ter nojza.
Leta 2003 so predstavili EP z naslovom NOWHERE EP. Leta 2004 so se zaprli v Fear Studio, da bi posneli nov album, ki pa je izšel šele leto dni pozneje, saj so iskali novo založbo. Leta 2005 so tako za založbo Vacation House Recordsi izdali album ...AND SO: DODGEM SONGS!, ki je požel pozitivne kritike. Oktobra 2007 pa so fantje izdali še četrti album z naslovom DRIVE in se novembra 2007 podali na promo turnejo po Evropi.
Skupino sestavljajo: Sandro Strianese (vokal, kitara), Simone Capodicasa (vokal, kitara), Peppe Pugliano (bas) in Mirko Rubens Bertolini (bobni).

Več o skupini na:
http://lnx.imodium.it/, www.myspace.com/imodiumitaly.


Filename/TitleVelikost
imodium_promo.gif134.61 KB
Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar
Poslal-a ThDi, Pet, 14/11/2008 - 03:24

Modeli so začeli svojo vzhodnoevropsko turnejo v Rogu. Najprej sem naredil tonsko probo z Imodium. Vse je bilo v redu. Z njimi so prišli tudi Kazamate, ki so igrali prvi. To je bila konkretna nabijačina. Bobnar je spuščal po prehodnih bobnih take rafale, da mi je bilo že skoraj težko ločiti posamezne udarce med sabo. Hud spid. Dobr so ga žgal fantje.

Ko smo čakali na Imodium, ki se kar niso prikazali od nikoder, so mi Kazamate sporočili, da Imodium ne bojo igrali zaradi osebnega nesporazuma med basistom in ostalim bendom. Čez nekaj časa se je bend prikazal na odru, vendar brez basista. Na moje vprašanje, če bojo igrali, so odgovorili pritrdilno. Vseeno so kar čakali, oder pa je itak bil pripravljen. Potem je prišel basist in nekaj so govorili, ampak meni je rekel, da je osebno in da se morajo dogovorit in da mogoče sploh ne bo več igral z njimi.

Nekako se je stvar prelevila v jam. Pustili so mi igrat kitaro in po nekaj neuspelih poskusih, da jam steče, sem odnehal. Bobnar je sicer imel ene dost hude bobne, njihov saund se mi je zdel ful hud, pa tud bobnar ni bil slab, sam ni mu potegnilo. Mogoče zaradi situacije. Ampak jam se je vseeno razvil, prišli so tudi neki drugi glasbeniki. Na koncu je bil na kitari bobnar iz Kazamate, na bobnih pa kitarist iz Imodium. Nek freestyle jam.

Ko sem spremljevalnega člana ekipe Kazamate vprašal kakšen je ta osebni nesporazum, mi je rekel:"We don't know, but we think it's drugs." Kar je v postranskem tisku je izrekel šepetaje.