koncert: KAČKALA (češko-ameriški a capella kvartet)

Poslal-a SunYa, Sre, 22/10/2008 - 00:05
24 Okt 2008 - 22:00

Dvorana Vzdihljajev

V Dvorano Vzdihljajev prihaja češko-ameriški ženski a capella kvartet KAČKALA, s Hilary Binder na čelu. Skupina je nastala leta 1999, in sicer v zelo kratkem času, točneje v samo nekaj dneh. Binderjeva je namreč morala nekako zapolniti programsko luknjo na festivalu Theatre 7 v češkem mestu Tabor. Festivalsko publiko so osvojile z nesramnim šarmom ter samozavestnim in nevsakdanjim nastopom, ki predstavlja mešanico punka in sofisticiranih melodij. Zato so se punce odločile, da nadaljujejo z ustvarjanjem glasbe in si zadale cilj, da se letos odpravijo na evropsko turnejo.
Štiri porednice - Backdoor Bobbi (aka Hilary Binder), Blackbelt Betty (aka Lexa Walsh), Luscious Lucille (aka Eva Kubešová), Pretty Pink Pussy (aka Kateřina Kubešová) - svoje pesmi izvajajo strastno, z neverjetno dozo humorja in svobodnega duha. Njihovo petje, brez inštrumentalne spremljave, predstavlja mešanico originalnih kompozicij, alternativnega jazza, otroških melodij in punka. Vse skupaj pa punce pospremijo z avtentično koreografijo in poigravanjem z različnimi ženskimi karakterji. Kačkale izvajajo dinamičen in zabaven performans, razsvetljujejo s svojimi melodijami, pesmimi o svobodi, ki so polne črnega humorja in ironije, pri čemer pa prevladuje kabaretsko vzdušje. Njihovo občinstvo je zelo raznovrstno. Nastopale so tako na popoldanski matineji pred starši in otroci kot tudi na bajkerskem festivalu v Franciji. Ne zamudite te edinstvene priložnosti in si poglejte ta predrzna, predvsem pa nadarjena dekleta v akciji!
Več o njih na: www.kackala.cz, www.myspace.com/kackala

Po Kačkalah bo sledil BLUES VEČER v živo, prehod s petka na soboto pa bo popestril še funkastični DJZI.

Vstop je prost, dobrodošli so prispevki za nafto in potne stroške izvajalcev.

--------------------------------------------------------
KAČKALA is a Czech-American women's a cappella quintet led by the drummer of the band SABOT, Hillary Binder. The band was put together in haste in just a couple of days with the aim of performing at the Theatre 7 festival in the Czech town of Tabor where Hillary runs the CESTA cultural centre (www.cesta.cz) together with Chris Rankin. Their self-confidence, unusual performance, a combination of punk and sophisticated melodies, but above all the naughty charm of band members captivated the audience at the festival, which motivated them to continue writing songs. They have had around a dozen European tours. Five naughty band members: Backdoor Bobbi, Blackbelt Betty, Luscious Lucile, Pretty Pink Pussy, and Rawcuss Ruby sing their verses with passion and incredible amounts of humour and free spirit. Their singing, without any accompanying instruments - a mixture of original pieces, alternative jazz, children's melodies and punk is combined with an original stage performance and playing with the different facets of being a woman. The Kačkala girls stage a dynamic, entertaining and enlightening performance consisting of songs speaking of freedom, as well as those filled with gallows humour and irony. Thus they maintain the equilibrium of a cabaret-like atmosphere. Their audiences are very diverse and included parents and children at an afternoon matinee in Geneva and bikers at a motorcycle festival in France. You cannot afford to miss these saucy and above all talented girls in action!

After the concert we offer you the blues experience (live!) and last but not least the funkadelic DJZI.

Entrance is free, but your donations for the electrification and travel expences is more than welcome.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar
Poslal-a ThDi, Pet, 14/11/2008 - 04:27

Zelo dobro. Imele so kul saund. Lahko rečem, da gre za zelo kvalitetno vokalno vsežensko skupino, ki poje lastne skladbe v angleščini, češčini in mogoče še v kakšnem jeziku. To, da so vseženske, po posebej povedale. Preverili smo delovanje novega soundsistema, ki smo ga malo pred tem dobili. V tej situaciji se je izkazal zelo dobro, drugače pa ima nekaj slabosti, ampak ga moramo še čist zrihtat, da bomo lahko zanesljivo vedeli kaj in kako. Hillary je na odru oznanila svojo podporo Rogu pred vso publiko in nas malo spodbodla, da se je za take stvari treba borit. Punce so ble super, pa tudi imele so se super. Prostovoljnih prispevkov je bilo zadost, čeprav drugeče sigurno zaslužijo več, pa tudi nekaj CDjev in stvari so prodale.

Blues nite live je uspel. FreestyleBlues. Nekako do dveh smo ga sfurali še kar v redu, pol pa naprej 1eyed&1hornedDJ. Blues jam session bi se mogoče lahko zgodil večkrat.

Poslal-a ThDi, Pet, 24/10/2008 - 13:08

Sanja program, ki ga daješ ven je nepopoln! Na programu za petek je tudi !!!BLUESNITELIVE!!!, kar si pozabila omeniti. Mogoče si pozabila poslati to informacijo tudi mailing listi?

V glavnem! Sicer pozno ampak vseeno najavljam za v petek po Kačkali
!!!BLUESNITELIVE!!!

Poslal-a SunYa, Pet, 24/10/2008 - 14:21

To sem zvedla šele dan pozneje. Po bluesu naj bi bil tud DJZI, pa sem dons zvedla, da ga ne bo, tko da na plakatih je pa dezinformacija. Baj d vej, dezinformacija je tud tale otvoritev Kovačičeva razstave, ki takisto odpade. Takle mamo, če čmo bit ažurni.
SunYa