punk-rock kabaret JEN PACHES (Vancouver, Kanada)

Poslal-a SunYa, Ned, 16/11/2008 - 21:06
19 Nov 2008 - 22:00 || 20 Nov 2008 - 03:00

Dvorana Vzdihljajev

Tradicionalni sredin Jam Session bo tokrat otvorila kanadska kantavtorica, pevka in entertainerka z imenom JEN PACHES.

Nekateri pravijo, da so Jen vzgajali volkovi v severnih prerijah. Njeni oboževalci so tako ikone klasične glasbe, new agerji in HC rockerji. Jen je multimedijska umetnica, diplomirana skladateljica in performerka. Napisala je dve operi. Sama pravi, da je njena glasba anarkustično-klasična. Kako bi lahko drugače opisali izvajalko, ki igra klavir kot maščevalni angel, istočasno pa še poje, igra na bobne, orglice, na gumijasto podgano ter hitro hrano...

Jen ni zgolj virtuozinja, pač pa je tudi aktivistka. Pred nekaj leti je tako igrala pred ženskim zaporom v Abbottsfordu, v Ljubljani pa na festivalu Amnesty International.

Več o njej na:
www.jenpaches.com/
www.jenpaches.com/music

Vstop je prost! Dobrodošli so prispevki za elektrifikacijo in potne stroške izvajalke...

Po koncertu bo sledil "kontroliran" jam session skupaj z Jen Paches, potem pa bo sledil tradicionalni jam session odprtega tipa, zato prinesite svoje inštrumente (bobnarji vsaj palčke) in spoštujte oder.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar
Poslal-a ThDi, Tor, 20/01/2009 - 23:49

To so bile res hude karaoke. Ene najhujših.
Vsi so prišli, no skoraj vsi, saj so slišali, da je Jen jamala z bendom od Franka Zappe, Mothers of invention. Dogovorili smo se, da bo Jen začela sama in odigrala svoj koncert. Potem naj bi se organizirala neka osnovna ekipa, ki bi ga zajamala z njo, potem pa se jam odpre.
Nekaj podobnega se je tudi zgodilo, le da je šlo ful bolj tekoče, kot je bilo zamišljeno. Jen je suvereno odigrala svoj solo set na Sanjin električni klavir in v nekem trenutku omenila, da bi bilo dobro, če bi v tem komadu nekdo igral bobne v indijanskem ritmu. Križa je šel gor in potem se je počasi napolnil oder, komad po komadu. Zelo velika je bila udeležba najkvalitetnejših glasbenikov, ki se drugače udeležujejo rogovskih jamov. Tudi Jen sama je bila zelo prijetno presenečena nad številom, po njenih besedah, "mladih glasbenikov," ki so sodelovali pri jamu. Tudi ona je bila zelo zadovoljna z vsem skupaj. Ful dobr je blo, res.
Težko bi vam zdaj naštel vse sodelujoče glasbenike, ampak zedlo se mi je kot, da so prišli vsi. V spominu mi je ostal Andrej Vernik - Vero na saxu, ki je enkrat vmes odigral solo, ki je bil tako nasičen s filingom, da je teklo od njega. Hudo! Ta torek, 27.1.2008, bosta s Petkotom kot duo BlueTrain imela koncert v koncertni dvorani. Prav tako mi je v spominu ostal prizor, ko je enkrat vmes Jen uletela na oder in igrajoč orglice v mikrofon energično skakala po odru. Čist je not padla.
V glavnem čist noro! Začuda se je jam končal dosti zgodaj, mogoče okrog treh, kar se na jamih s tako številčno udeležbo ponavadi ne dogaja. Ampak je bil nasičen z energijo na polno non stop, tako da se je pravzaprav pravočasno iztekel. Folk se je izigral, res smo dali veliko od sebe.