FRENCH_PARTY_AT_THE_ROG

Poslal-a ThDi, Pet, 05/12/2008 - 11:39
29 Dec 2008 - 22:00

koncertna

http://www.myspace.com/smodizer

Duo originaire de Toulouse, le groupe est né d'un clash de mixtapes entre amis. De fil en aiguille, quelques scènes sont venus ponctuer les sorties des mix : résidence au Karukera a Castres, mix au Cri de la Mouette a Toulouse, Batofar à Paris, et Fete de la Musique a Toulouse.
Des petites salles aux plus grosses scènes en passant par les free party, les Brand Nuh régalent les oreillles de tous les amateurs de bon son. Du reggae roots, au dancehall en passant par le hip hop et la jungle, ils savent varier les plaisirs. En fait Brand Nuh est le collectif!

Coming from Toulouse, south France, the DJ crew Brand Nuh Sound System was at first friends clashing with mixtapes for fun. Then came the first parties : resident DJs, free parties, Batofar in Paris... Brand Nuh plays as well Reggae, Dancehall, Hip-Hop/Scratch or Jungle, in a dancefloor way with massive tunes.


Smod

(FR)

Initially a DJ of Hiphop and Downtempo, Smod expanded his scratching features by mixin' it up with numerous artists in the free party world (Banditos, Triphaze, Woxo...). Following these collaborations, this electronic culture lover plays his first gigs and becomes a member of the Parisian sound system TTC Krew, in 2001.

Since then, Smod turned it up a notch and began composing tracks of Jungle and Drum n Bass, abandoning his turntables to play his loops during liveset. He rejoined Rebel Alliance Rec, the Hardstep & Break division of the Krew. Today, Smod delivers personal live Drum n Bass, playing on some of the hottest stages in Paris (Tryptique, Java, Gibus...). Rich and powerfull, his multi flavour livesets are definitely dedicated to the dancefloor!


Filename/TitleVelikost
FrenchParty.jpg68.79 KB
Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar
Poslal-a kaptive, Ned, 24/01/2010 - 19:45

....................................................................................
http://www.youtube.com/view_play_list?p=BA18A3459D5A9E84 - playlista
....................................................................................

- TOVARNA ROG: FRENCH_PARTY_AT_THE_ROG (29.12.08)
....................................................................................

Poslal-a ThDi, Tor, 30/12/2008 - 21:21

Dobr je blo. Na začetku smo še malo dvomili, saj se je stvar začela kot tipičen reggae party, folka je pa bilo ful malo. Šele včeraj sem izvedel, da so imajo tudi v Chanelu Zero podobno sceno, DubLab, ki ga imajo vsak ponedeljek. Če bi to vedel prej, bi se verjetno probal dogovorit za drug datum, ampak itak letos ni bilo drugih možnosti, drugo leto pa ni prišlo v poštev.
Fantje so prišli v Ljubljano na počitnice, špil pa sta jim zrihtala njihova prijatelja, ki prebivata v Ljubljani. Smod mi je rekel, da podpira plac in da igra zastonj. Niti niso hoteli pobirat prostovoljca na vhodu.

Brand Nuh sta duo, ki je postregel najprej z reggaejem, potem pa sta zašaltala v hip hop začinjen s vinilskim skratchom. Ful dobr. Kot da je to bil prvi resen skratch v dvorani. Bilo pa je v dvoranini zgodovini že nekaj sicer bolj klavrnih poskusov, ki pa jih vseeno podpiram in spodbujam k izboljševanju! Skoz sta se vračala na reggae. Slišali smo tud nekaj francoskih predvsem hiphop zadev, čeprav sta drugače furala bolj globalen reggae.
Okrog dveh se je stvar zašaltala na live drum'n'bass s Smodom. Takrat se je tud nabralo več folka. Kot da so vsi prišli na drum'n'bass. Tudi Smoda je na trenutke vleklo v reggae vode.
Po tem se je vrnil Brand Nuh in malo je skratchal tudi Smod, ki je dobro sukal plate. Na koncu je Brand Nuh nakazal neko mešanico, ki je prehajala iz reggaeja v drum'n'bass in nazaj in naprej,... Dobr je blo.
Posebej bi rad poudaril to, da so Francozi imeli zelo dobro opremo, ki jim je dala ful dober sound, sploh če primerjam z drugimi reggae dogodki. Po mojem so imeli ene hude gramofone in mešalke.