BY DEFAULT HARDKORKONCERT

Poslal-a kaptive, Tor, 09/12/2008 - 21:15
9 Jan 2009 - 22:00

Koncertna dvorana Tovarne ROG, Trubarjeva 72, 1000 Ljubljana

BY DEFAULT

http://www.myspace.com/bydefaultband - klikni za stran

SHALLOW END

http://www.myspace.com/shallowendmusic - klikni za stran

BREEDLOCK

Vabljeni Vsi!
Vstopnine Ni!

-------------------------------------------------------------

opomba

BREEDLOCK niso utegnili nastopiti!

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Druženje | Performans | Predstavitev | Razstava
Poslal-a kaptive, Pet, 16/01/2009 - 10:26

BY DEFAULT – Video photoročilo
Tovarna ROG
09.01.2009
Polna luna

video: By Default @ Tovarna ROG - klikni za povezavo do video posnetka

Fotke: By Default @ Tovarna ROG - klikni za povezavo do fotk

Koncert je bil napovedan že pred nekaj časa in nekaj sprememb se je zgodilo, še preden je prišel ta snežni petkov dan, najbolj očitna je bila da so se začetne tri skupine prelevile v dve.

BY DEFAULT in SHALLOW END

Rečeno je bilo tudi, da sprejmejo BDF-jevci nase pripravo celotnega dogodka, od nabave nafte za agregator in grelec, do vabil, promocije, tiska plakatov, flayerjev ter pokrivanja stroškov za prevoz skupin.
Program mora biti avtorski (njihov), ter da priredbe igrajo na lastno odgovornost (pa ponavadi publika v ROGu zBuuuja priredbe...)
Ker je šlo za popolnoma neprofitno stvar, so se tudi nastopajoče skupine predhodno samovoljno odrekle honorarjem. Opozoril sem jih, da bo edini način zbiranja denarja za potne stroške dobrovoljna donacija, tako da poskrbijo tudi za nekoga, ki bo pobiral cel čas donacije po dvorani in tudi na vratih. So rekli da bodo kar oni sami skrbeli za to in za čas, ko bodo na odru bo donacije pobirala prva skupina.
Zmenili smo se tudi, da po koncertu pospravijo dvorano, skratka da si pripravijo dogodek po meri.
Fantje so se držali dogovorjenega, pohvala vsem!

Ker naj bi se koncert začel okRog 22h, smo se s skupinami zmenili, da se najdemo pred dvorano ob 18h, da v miru znosimo inštrumente notri in bi lahko naredili tonsko vajo. Zaradi maraza smo dali opremi kako urico časa, da se segreje na 'sobno' temperaturo, tako da se je tonska začela okrog 21h.
Prvi so tonsko imeli By Default, potem Shallow end. Oprema je v koncertni bila komaj zadostna, veliko smo morali improvizirati a na koncu smo tonsko opravili brez večjih zapletov.
Končali smo še pred 22h, a smo nato čakali še kake pol ure.

Dvorana je bila že prijetno napolnjena, ko se je okRog 22.30 na odru prikazala skupina Shallow End.

Fantje so se hitro izkazali kot mlad, energičen uigran band, ki so kljub svojim hard-kor ritmom, melodičnimi kitarskimi preigravanji, bobnarskimi 2ble foot tripli, kriki, fakofi u skurjen mikrofon in ostalimi značilnimi elementi tovrstne muzike dokazali, da vedo tudi, kaj je disciplina.
Bilo je glasno, bas noga na bobnu se je slišala cel čas in vox machine aka pevec je ohranjal kontakt s publiko tudi med komadi.
Pohvala vsem, še posebej solo kitaristu, kateremu se opravičujem za začasni izpad signala, verjetno je kdo na odru pohodil kak kabel.
Nastop je bil kratek, kljub bis komadu, ko pa jih je publika poskušala priklicati še drugič na oder, pa so se opravičili, saj zaradi naslednje skupine niso hoteli zavlačevati - brez potrebe, saj nimamo urnika...

Po kratki pavzi, so na oder prišli By Default.

Prvi komad, ki so ga izvajali je bila pesem, ki sem jo že poznal, saj je demo posnetek tega komada objavljen na njihovi strani. Tako sem lahko prilagodil zvočno sliko v dvorani, saj je bilo kar nekaj ljudi prisotnih ki so pridušili zvok tako da je bilo potrebno malo podkrepitve, a ne preveč.
Po prvem komadu so se BDF-jevci ogreli ter odigrali v extremno glasnem hitrem ritmu cel repertoar, se vživeli v sceno in tudi kar sem videl publike je norela po celi dvorani.
Muzika je bila zbrana okoli bas noge, basist ki ji je sledil, je imel globok in rožljav dinamičen groove, kitare so preigravale ritme in riffe v kombiniranem usklajevanju z lead deročim voaklistom, za katere glasovno-pljučne efekte lahko rečem le NORO.
( Še vedno brišemo glasilke z nasprotne stene v dvorani... Aja Jelenc, drugič si dvakrat ovij kabel okoli roke pa tko drži mikrofon, če vidiš da pada ven... )
Nastop je bil dober, tudi fantje so rekli da so se dobro slišali, po moje le prekratek, saj so kar naenkrat nehali igrati in šli dol z odra. A bil je res najboljši trenutek v nastopu in ravno vsi smo se razvneli ko so nam rekli adijo.
Na srečo sem imel nekaj njihovih komadov s sabo, tako da sem jih predvajal dokler niso pospravili opreme z odra...
Na koncertu se ni uporabljalo nobenih efektov (učinkov ponavljajočega se popačenega odzvanjanja; fx delay-distorzion-reverb ali česa podobnega), le akustika dvorane ter EQ, tako da, kolikor denarja toliko muzike!

Kako uro po tem smo dvorano zaprli in se odpravili v mesto, saj je bila noč še mlada, zunaj je snežilo in luna je bila polna.

10-01.2009
Bojičić Marko, Tovarna ROG

----------------------------------------------------------------

Ko so drugi dan BDF-jevci prišli pospraviti dvorano, je pred njih stopil Samo iz skejt-parka in zagrozil fantom, zakaj so igrali v dvorani, in da nimajo več vstopa v skejt-park...
Ne vem za kaj se je šlo in tudi fantom ni povsem jasno, a bo že...