Jam Session&Free Style Karaoke z otvoritveno poslastico: hang drum performansom

Poslal-a SunYa, Tor, 16/12/2008 - 01:21
17 Dec 2008 - 22:00

Dvorana Vzdihljajev

Tudi tokratna sreda ne bo minila brez tradicionalnega Jam ObSessiona s primesmi Free Style Karaok. Tokrat jih bo otvoril Dejan Štamberger, ki bo nastopil s svojim t.i. hang drumom, NLP-jevskim akustičnim kovinskim tolkalom.
Potem pa se bo odrl odprl za vse in večer se bo odvijal v svojem "ustaljenem" free style ritmu, zato inštrumente prinesite s seboj (bobnarji vsaj palčke) in spoštujte oder!

Vstop je prost! Dobrodošli so prispevki za elektrifikacijo.

Hang drum (hang v bernskem dialektu pomeni roka) je precej nov inštrument, ki izhaja iz Berna v Švici. Izumila sta ga Felix Rohner in Sabina Schärer leta 2000 in sta edina izdelovalca.
V osnovi gre za jeklen boben, na katerega se igra z rokami,
zgleda takole: klikklik, zveni pa takole:klikklik, klikklik

Hang drum je bil vse do nedavnega precej obskuren in nepoznan inštrument. V zadnjih nekaj letih pa je njegova priljubljenost nekoliko narasla, predvsem zaradi interneta. Do hang druma boste težko prišli, saj se njegova izdelovalca trudita, da kvantiteta ne bi okrnila kvalitete, zato jih na leto izdelata samo nekaj sto. Če se vanj zaljubite in bi ga po vsej sili radi imeli, boste morali izdelovalca kontaktirati preko klasične pošte in potrpežljivo čakati na njun odgovor.
Več o tem nenavadnem inštrumentu, ki po obliki spominja na križanca med NLP-jem, vokom in želvo na:
klik

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar
Poslal-a ThDi, Sob, 27/12/2008 - 13:47

Spet ene bolj umirjene karaoke. Hang drum je huda zadeva, ki je pustila pečat na tokratnih karaokah, in Dejana mi je potem, ko je že odšel z odra uspelo prepričati naj igra še z bendom. V glavnem zanimivo. To so bile take karaoke, da sta se jih udeležila celo Alex in Fu, ki sta med najbolj zahtevnimi glasbeniki, ki se udeležujejo sredinih karaok, kar se tiče sprejemljivosti zasedbe na odru. Na koncu, ko smo že skoraj nehali, so uleteli še stalni člani Tadej&co in ga še oni malo potegnili. Sam sem jih napizdil, zakaj ne prinesejo s sabo instrumentov, saj na koncu kljub temu, da sami dobri muzičarji, nihče od njih ni imel svojega instrumenta. Ampak OK. Oni so se dokazali, so redni udeleženci karaok in velikokrat so poleg instrumentov s sabo prinesli tudi feršterkerje, tako da njim pustimo igrat tudi na opremo, ki ni njihova. Vseeno sem jih opozoril na to.

Poslal-a kaptive, Sre, 17/12/2008 - 20:07

Če vas zanima, kako izdelati svoj Hank boben, je tukaj link

How-to-Build-a-Hank-Drum - klikni