AFTER_NEW_JAHRE_2.del v kombinaciji s Tradicionalnimi FreEstyle_KARAOKAMI &JAM_sesSionom, DRAŽBA_UMETNIN

Poslal-a ThDi, Ned, 04/01/2009 - 14:47
7 Jan 2009 - 20:00

koncertna
Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar
Poslal-a ThDi, Ned, 11/01/2009 - 18:00

The best! To je bil kulturni dogodek, kakršnih je v dvorani malo. Annahnd je dobro zrihtal zadevo.
Najprej je dal rolat muzko, za katero ima pravice, saj jo je dobil v dar. To je bil nek vokal in didžiridu. Kar odfukano. Padale so opazke, da je občutek kot bi bili v Alanu Fordu.
Pol sta Došlo in Orgličar odigrala svoj set. Bluz. Došlo je rekel, da kar je obljubil, mora narediti. In to je blo to. Pol je dal Annahnd glasbo iz svojega filma Goveja postrv. Pol sta pršla Kunta, kantavtor, in njegov prijatelj s kitarama in dvoje orglicami. Kunta je nekak protestni pevec, ki poje o socialni problematiki, drogah,... Dobro, dobro.
Pol se je počas začela dražba. Šle so ene tri stvari za tri eure, ki jih je kupil Klemen. Pol je Klemen Klemen odrepal ene tri svoje komade. Klemen je ful razvajen, saj je bil začuden kako lahko dopustimo, da kontakt med kablom in mikrofonom žgrta, če kabel premikaš. No, na koncertu mu ni škrtal, čeprav sta bila isti kabel in isti mikrofon.
Ful mi je bilo všeč to, da je bilo veliko različnih točk, od katerih pa nobena ni bila dolga, dinamiko prireditve pa je med točkami poživljal Annahnd kot povezovalec in dražitelj.
Prireditev je bila združena z rogovskimi tradicionalnimi freestyle karaokami in jam sessionom, kar je vpadlo tudi vmes ene parkrat. Enkrat v tradicionalni rogovski obliki, enkrat pa je sta na oder uletela najprej Došlo in Orgličar, bravo fanta, pol pa se je počasi napolnil oder na blues jam. Hudo! In to v enem komadu. Sicer mi zaradi vsesplošne zmede na odru ni takoj uspelo dati več kitare Došlotu v monitor in ga je Bojan Kunta na svoji kitari vsaj kar se sounda na odru tiče čist povozil. To je Došlota zablokiral in je nehal igrat kitaro, ter končal samo na vokalu. Če bi počakal še deset sekund, bi stvar uredil, ampak pol sva se zmenila in je vse brez zamer.
Pol sta prišla še Jimi Rasta in DJ, ki je v dvorani rolal na etno fletno, Novembra 2008. N vem kako se kliče, ampak je en konkreten DJ, ki je rolal it računalnika, Jimi pa mu je zraven nabijal na timbales woodblocks in tarabuko. Pol je še Jimi pel dva komada svoje produkcije na posneto podlago. Jimi je še vedno bolj zabavljač kot perkusionist, ampak so dale tud timbale nekaj dobrih zvokov iz sebe.
Annahnd je na dražbi zdilal moj CD za 11 eurov, sicer ga je kupil sam. Je blo še kar smešno kako smo prišlo do teh 11 eurov. Itak sva bla pa zmenjena, da kar je čez deset gle k njemu do dvajset, pol pa 50/50.
Tudi Zigi je rolal, ampak pol, ko smo oder pripravili za jam, kar ni mogel nehati. Blo je sicer tudi nekaj njegovih navijačev, ampak dogovorjeni smo bili za jam od 24h dalje in folk je že čakal za igrat. Upam, da Zigi ni zameril, čeprav je tako izgledalo. Lahko bi se priključil jamu, ne pa da nas povozi, ker folk navija za reggae.
Pol je bil jam. Vitja, Jan, Matija, Bor, Gal, Klemen, drugi in jaz...
Dobr je blo.

Poslal-a ThDi, Ned, 10/01/2010 - 17:44