!!!koncert!!! THE_FAREWELL_REASON screamo/hc,Hrvatska & LITTLE_ANN grunge metal, G.Radgona

Poslal-a sixpackpunk, Čet, 15/01/2009 - 16:54
19 Feb 2009 - 22:00 || 19 Feb 2009 - 23:00

Koncertna Dvorana

V Slovenijo se po nekaj letih premora vračajo The Farewell Reason iz Čakovca na Hrvaškem. Fantje bodo v Tovarni Rog predstavili svoj najnovejši izdelek "Hit Me Once, Miss You Twice".

The Farewell Reason je hardcore/punk/screamo band iz Čakovca na Hrvaškem. Igor Bistrović (kitara, vokal), Franjo Filo (bas, vokal) in Boris Strahija (bobni) so ustanovili bend poleti leta 2001. Po kratkem času so v svoji garaži posneli prvi demo, ki nosi ime "...Nothing is Over" in začeli koncertirati po Hrvaški in Sloveniji. Prvi koncert so fantje v tej postavi odigrali 19. oktobra 2001 v Čakovcu s takrat še aktivnimi hrvaškimi screamovci Nikad in bendom Apfuken. V letu 2003 se jim pridruži Tomislav Pintarič kot drugi kitarist in v tej postavi posnamejo svoj prvi pravi material za split z bendom Outre. Split sta izdali založba Dirty Harry Punks in Brand New Place Records na vinilu in kaseti. Sledilo je veliko nastopov na Hrvaškem, Sloveniji, Avstriji, Madžarskem in Srbiji. V letu 2007 Pinta zapusti bend in fantje nadaljujejo kot trio, v originalni postavi iz leta 2001. Po enoletnem premoru so fantje spet začeli vaditi in kmalu je nastal novi material, ki so ga fantje posneli sami v svojem studiu v letu 2008. Novi album je ugledal luč sveta v januarju 2009 v D.I.Y. produkciji na Cd-ju, kot se spodobi za prave punk entuziaste. Glasba na CD-ju je še vedno hardcore/punk z veliko različnih vplivov, največ pa se sliši vpliv bendov iz sredine 90ih let, zlate dobe hardcore glasbe. Besedila so osebna in nekatera tudi politična.

link: www.thefarewellreason.com & www.myspace.com/farewellreason

Predskupina bodo radgonski grunge metalci LITTLE ANN, ki s svojim novim ploščkom "Puzzle Me" odkrivajo temne strani človekove narave.

link. www.little-ann.com & www.myspace.com/littleannband

Koncert bo se odvil v četrtek 19. februarja v ljubljanski TOVARNI ROG, vstopnine seveda ni, je pa zaželen prostovoljni prispevek.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Performans
Poslal-a sixpackpunk, Tor, 17/03/2009 - 13:03

Pred koncertom se je še pripravljala koncertna dvorana, oder in lotali so se kabli, tako, da se je s tonsko vse skupaj malo zavleklo... Prvi so na oder prišli Little Ann iz Gornja radgone, odigrali so 9 avtorskih komadov, ki so mešanica grunga, metala in odfuka... mislim, da niso dobili precej dobrega odziva. Na njih je bilo v dvorani okoli 60 ljudi. Za njimi so nastopili hrvatje The Farewell Reason, ki so mene osebno navdušili z iskrenim hardkorom, ki je imel vplive emo punka iz 90-ih let, ne tisto sranje kakršno se dandanes vrti po radijskih in televizijskih postajah. Njihov nastop si je po moji oceni ogledalo kakšnih 50-60 ljudi. Prostovoljni prispevki so zadostovali, da smo dali hrvatom za potne, slovenci so se jim odpovedali... Moram reči, da smo bende nahranili, dobili so par pirov in bili so zelo zadovoljni, koncertna dvorana jim je bila zelo všeč. vseeno bi si želel, da bi koncert obiskalo več ljudi, saj sta oba benda bila dosti kvalitetna. Sound je bil na little ann še malo popačen, vendar je dario uspel najti odličen saund v sredini njihovega nastopa, farewell reason so prav tako imeli odličen sound. polno, toplo in srčno...