Tradicionalne FreestyleKARAOKE inJAMsession v_sodelovanju_z METLA_BLUZ_KORUZA

Poslal-a ThDi, Ned, 18/01/2009 - 21:48
21 Jan 2009 - 22:00

koncertna

Cene Resnik (ts)
Dejan Lapanja (g)
Andraž Mazi (g)
Vitja Balžalorsky (g)
Jošt Drašler (b)
Nejc Kržič (b)
Daniel Homšak (b)
Marko Lasič (d)
Vid Drašler (d)
Bor Zakonjšek (d)

Za mikserjem bo Flafi.

Z Vitjem sem dogovorjen, da tokrat on prevzame upravljane odra in omogočanje dostopa do njega. Vitja bi namreč želel dostop na oder omejiti, saj se mi je pritožil, da je zadeva preveč svobodna, da bi bila konstruktivna. Rekel sem mu, da je on premalo konstruktiven, saj bi vedno lahko zahteval pol ure ali eno uro zase ali za svojo zasedbo in igral brez tistih, ki ga motijo. To možnost ima na jamih vsak, vendar jo redkokdo izkoristi. Mogoče najbolj zaradi tega, ker se je ne zavedajo. Zdi se mi, da tudi poslušalci bolj malo izražajo svoje negativno mnenje do nastopajočih. Ponavadi so tiho, največ kar pa ukrepajo je to, da grejo. Lahko bi se komot drli: "Nehaj igrat!" ali kaj podobnega.
Vitja želi kontrolo nad odrom nekje do enih, največ dveh zjutraj, saj obstaja možnost presenečenja s posebnimi gosti, tako da se pravzaprav oder nekako vzdržuje za vsak slučaj, če kdo tak pride (možnosti so, ni pa nujno), potem pa lahko jam prevzame svojo tradicionalno obliko in se bolj odpre. Do takrat naj se glede igranja vsak dogovarja z Vitjem, ki bo oder držav še vedno pogojno odprt, glavni pogoj je Vitjevo zaupanje v glasbene sposobnosti tistega, ki hoče na oder, po tem pa kot po navadi, probajte le bit čim bolj konstruktivni. Lahko se dogovorimo tudi za posebne točke.

Podrobnejša navodila za jam
Ta navodila veljajo za čas, ko Vitja ne bo več kontroliral odra.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Delavnica | Druženje | Okrogla miza | Performans | Predavanje | Predstavitev | Projekcija | Razstava | Sestanek
Poslal-a ThDi, Čet, 22/01/2009 - 17:21

Bravo Vitja in ostali! Take še rabmo.
Izmenjavali sta se dve zasedbi, prva bolj radikalna (Cene, Vitja, Vid in Jošt ali Daniel) kot druga (Dejan, Andraž, Nejc, Bor). Poleg njih je igral tud en trobentar, mensezdi da iz srednje glasbene šole, nisem pa ziher. Gre za naše stare znance, ki se drugače dokaj redno udeležujejo sredinih tradicionalnih jamov. Dostikrat so določeni od njih tudi sodelovali pri otvoritvah jamov, tokrat pa so si jam sprivatizirali, kar se mi na začetku ni zdelo tako kul, ampak smo se dogovorili, da se zadeva okrog enih sprosti tudi za nepovabljene. Mazi je poleg kitare prinesel tudi slajd mašino, ki ne vem točno kako se ji reče. Po ene štirih ali petih odigranih setih se je jam odprl za splošno uporabo. Takoj je uletu Fluro, napadel vse instrumente brez da bi prinesel karkoli s sabo (moraš prinest instrument). Fluro ni slab glasbenik, ampak ko je začel vrteti mikrofon na kablu sem mu dal rdeč karton in ga fuknil dol z odra. Flafi je bil tonski. Kar v redu je naštimal, vedno boljši je, ampak je moral it domov pred koncem, je rekel, da bo vse naštimal in pol šel. Pa sem mu rekel: "Flafi, kakšen si ti tonc! Ti bi moral ostat do konca!" Pa je Flafi rekel: "Jaz sem ljubiteljski tonc, amater." Pa sem mu jaz rekel: "OK, Flafi. Pol boš lahko prišel še na kakšne delavnice za ton in zvok, ne bom ti pa več pustu, da sam prevzameš mikser." No, itak je to zajbancija, ampak sem ga moral malo opomniti na resnost njegove zaposlitve. Kljub temu, da so nekateri učenci srednje glasbene šole že kar nekaj časa redni gostje tradicionalnih rogovskih jamov, jim je Klemen, ki uči na SGBŠ bend, rekel naj pridejo kaj pogledat, saj sem ga po dolgem času, ko se nisva videla, med drugim tudi seznanil z dogajanjem v Rogu in mu povedal, da tokrat Vitja organizira jam. Zdelo se mi je, da so se SGBŠjevci odzvali v dosti večjem številu kot ponavadi, in tudi aktivno sodelovali na jamu. Na koncu smo pičili še ene dva jazz bluesa z njimi. Prav dobro je bilo. Povabil sem tudi Space triperse, ampak so imeli oni svoj privat jam pri Bredi. Kam to pelje privatizacija u Rogu?