!!!!!!SABOT!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!SABOT!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!SABOT!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!SABOT!!!!!!!!!!!!

Poslal-a ThDi, Ned, 18/01/2009 - 22:44
1 Maj 2009 - 22:00

koncertna

Duo

OT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! BOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! ABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT!
SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! ABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! BOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT!

SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT!

SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! ABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! BOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT!
OT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! BOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! ABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT!SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT! SABOT!

Hillary from Kačkala in Rog again!!

http://www.cesta.cz/sabot!.htm
http://www.myspace.com/sabotband

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Delavnica | Druženje | Okrogla miza | Performans | Predavanje | Predstavitev | Projekcija | Razstava | Sestanek
Poslal-a SunYa, Pet, 24/04/2009 - 23:12

Duo SABOT je nastal leta 1988 v San Franciscu (Kalifornija) iz ritem sekcije punk tria Forethought. SABOT sta Christopher Rankin (bas kitara) in Hilary Binder (bobni).
Christopher Rankin se je rodil v Clevelandu (Ohio). Leta 1978 se je preselil v Boulder (Colorado), kjer je začel študirati saksofon in klarinet. Leta 1981 je usatnovil svojo prvo industrialno skupino Problemist. Proti koncu sodelovanja s Problemisti je saksofon in sintisajzer zamenjal z bas kitaro. Leta 1984 je ustanovil štiričlansko progresivno punk skupino Morally Bankrupt. Njegova glasbena kariera se je nadaljevala, ko je spoznal kitarista/pevca Tommyja Strangea, s katerim sta leta 1986 skupaj s Hilary ustanovila punk-folk trio Forethought. Čez dve leti sta s Hilary štartala z duom SABOT.

Hilary Binder se je rodila v Washingtonu. Z glasbo se je začela ukvarjati že pri rosnih 6 letih, ko se je začela učiti igranja klasične violine in klavirja. Sita omejitev klasične qlasbe pri 15 poprime za bobne in leta 1981 ustanovi svojo prvo punk skupino Death Before School. V San Franciscu spozna Tommyja in Christopherja. Duo SABOT pa ji ponudi priložnost, da razširi svoj tradicionalni bobnarski slog.

Na Christopherja sta že zelo zgodaj močno vplivala klasična glasba in Dixieland jazz. V 1970-ih je vzljubil progresivni rock in sodobni jazz. Preko Problemistov in Morally Bankruptov je izkusil industrialno glasbo, punk in druge žanre neodvisne glasbe 1980-ih. Danes največ posluša oglušujoče japonske noise skupine ter super avant in kompleksna jazzovska gibanja poznih 60-ih.

Na Hilary pa je močno vplivala klasična glasba, zlasti kar zadeva kompozicijo. Deset let je poslušala skorajda izključno samo punk in hc glasbo, čeprav se je naskrivaj vedno spogledovala s soulom, go-go-jem in hip hopom.

SunYa

Poslal-a ThDi, Pet, 05/06/2009 - 12:00

Hudo, hudo,... Potrudili smo se za sound na polno, saj sva z Martinom preverjala kakšne so možnosti za snemanje. Bobne smo ozvočili v celoti (7 ali 8 mikrofonov), bas pa prek DI v kombinaciji z mikrofoni. Hilaryjini bobni imajo ful hud sound. Ful enih dost čistih odmevov in odzvenov (alikvotni toni?). Nabril sem ji sound dost hudo. Tud Chris je rekel, da je dobro. Za bas sem ugotovil, da je sound iz DI neprimerljivo boljši od tistega iz mikrofonov, in nazadnje sem uporabil le tististi kanal iz DI, čeprav bi se dalo tudi s saundom iz mikrofonov kaj naredit.
Žgala sta ga itak na polno, folka sicer ni bilo veliko, ampak je bilo dobro vzdušje, zelo zadovoljni so bili vsi tako z muzko kot s soundom. Žganje na polno. Chris kombinira čist zvok basa z distorziranim, enkrat z efektom, enkrat brez. Predvsem se mi je zdelo, da delata bolj na ritmu, saj sta igrala neke neparne in spremijajoče se ritme. Tud Sabot sta bla zadovoljna z vsem, saj se je nabralo dosti prostovoljnih prispevkov, da smo jima z majhnim dodatkom pokrili stroške, ki sta jih imela za pot od Salzburga.
Sami posnetki niso uspeli, saj ima isti signal na ozvočenju drugačen sound kot na posnetku, saj razmerja med nizkimi, srednjimi in visokimi toni niso enaka, lahko pa uporabimo samo en ekvalizator za oboje. Bobni se na ta način najbolje posnamejo samo z overheadi in mikrofonom za bas boben, če peljemo signal za snemat direkt iz mešalke.