!!!koncert!!! JOHN STATZ folk, ZDA

Poslal-a muki, Čet, 05/02/2009 - 19:28
10 Feb 2009 - 22:00 || 10 Feb 2009 - 23:55

Koncertna dvorana

John Statz (Wisconsin, USA)

Potujoči ameriški folk glasbenik, ki ima pri svojih štiriindvajsetih letih na drugi strani Atlantika za sabo že osem turnej, se bo na svojem potepanju po Evropi predstavil tudi ljubljanski publiki.

Akustična kitara s tipičnim country zvokom in njegov melanholičen glas dajeta primeren okvir večinoma zgodovinsko navdahnjenim besedilom, v katerih se sprehaja vse od Soške fronte pa do New Orleansa, ne pozabi pa tudi kakšne aktualne ali ljubezenske.

Za svoj prvenec je v Wisconsinu prejel MAMA-nagrado za najboljši folk/americana album leta 2007, drugi album Our Love was Made for Canada je bil prav tako nominiran v isti kategoriji, lansko leto pa je izdal posnetek enega svojih številnih nastopov, na katerih vedno znova dokazuje svoj profesionalni pristop do glasbe.

http://www.myspace.com/johnstatz
http://www.johnstatz.com/

Vstopnine ni, zaželjen prostovoljni prispevek.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar
Poslal-a ThDi, Sre, 11/02/2009 - 17:28

John Statz, ameriški folk glasbenik, je odigral tih kantavtorski koncert v intimnem vzdušju koncertne dvorane z okrog 10 do dvajset prisotnimi. John se kali kot glasbenik na poti po Evropi, to je namreč njegova prva evropska turneja. Ima še nekaj prostora za izboljšanje igranja kitare, čeprav je že izurjen kitarist. Glas ima podoben Dylanovemu. Pesmi so bile osebno izpovedne, zdelo se mi je, da izhaja iz svojih življenjskih izkušenj in vtisov na potovanjih. Na koncertu v Rogu je zaigral tudi par čisto novih pesmi, ki so v koncertni dvorani doživele svojo praizvedbo (krstno uprizoritev). John je bil zelo zadovoljen z vsem, pohvalil je sound, Martin pa je koncert posnel. John nam je dovolil uporabo posnetkov, mi pa se bomo potrudili, da mu jih dostavimo prek interneta. Prispevkov se je nabralo nekaj malega in dodala je nekaj tudi koncertna. Danes, 11.2.2009 ima John koncert v JallaJalli na Metelkovi.

Poslal-a SunYa, Tor, 17/02/2009 - 12:14