AUXES(USA) &CHALLENGER(USA)

Poslal-a sixpackpunk, Pon, 09/02/2009 - 17:31
6 Maj 2009 - 21:00

Koncertna Dvorana

Tokratni koncert v dvorani v sodelovanju z Insane Booking in Moonlee Records...

Auxes se po nekaj mesecih spet vračajo v Evropo in Ljubljano. Tokrat potujejo s prijatelji in znanci iz skupine Challenger. Indie rock za zasanjance.

AUXES (ZDA, Lovitt Records)
www.myspace.com/auxes & www.auxes.com

Ameriška skupina AUXES je nastala iz solo projekta Dave Laneya, kitarista in gonilne sile skupine Milemarker, ki se je sčasoma razvil v all-star zasedbo, ki jo sestavljajo člani skupin kot so Milemarker, Fin Fang Foom, Bats and Mice, Sleepytime Trio, Ben Davis in Challenger. Skupino zaznamuje drveč, emocionalen indie rock začinjen z energičnimi rockerskimi elementi. V osnovi je moč skupino AUXES primerjati z nekoliko manj eksperimentalnimi Milemarker, manj punkersko obarvanimi Challenger, na trenutke pa spominja tudi na skupine kot so Constantines, Replacements in bolj udarne Three Mile Pilots. Skupina na evropski turneji predstavlja svoj prvenec Sunshine, ki je izšel septembra 2008 na založbi Lovitt Records.

CHALLENGER (ZDA, Jade Tree Records)
www.myspace.com/challengersounds & www.challengermusic.com

Tudi pri Challenger je ena od gonilnih sil Milemakerjev duo, ki ga tvorita Al Burian in Dave Laney. CHALLENGER ni le stranski projekt ali projekt, kjer se da počivati, temveč gradi na MILEMARKERski energiji ob tem pa ponuja nekaj čisto drugačnega. Njihova energija spominja na bende kot so Husker Du in Sonic Youth, pesmi CHALLENGER pa so neustavljive, glasne in poskočne post-punk afere. Vendar se CHALLENGER nočejo izgubiti v moči in agresivnosti temveč ponujajo razširjeno spoštovanje melodije, ki je globoko zakopana v tradiciji Ameriške indie rock glasbe.

Zaželjen prispevek je okoli 5 EUR...

Po končanem koncertu pa spet sredin tradicionalni Jam Session in Freestyle karaoke.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Performans