Petek, 13. VANILLA RIOT, koncert

Poslal-a ThDi, Sre, 11/02/2009 - 18:00
13 Feb 2009 - 22:00

koncertna

Vanilla Riot

Stephan Meidell, kitara, Norveška
Onno Govaert, bobni, Nizozemska
Boštjan Simon, saksofon in elektronika
http://www.myspace.com/vanillariot
Po koncertu bo jam session.

Radio Študent, 100 DECIBELOV, Torek, 10. 2. 2009 Klik za poslušanje oddaje!
V tokratni oddaji kar dva intervjuja in sicer s celjskimi Multiball ter nizozemsko-slovenskimi Vanilla Riot. Ob tem še napovedi koncertnega dogajanja.
Intervju z Vanilla Riot se odvija med 00:28:30 in 00:48:10.
Vanilla Riot predstavlja Boštjan Simon, Radio Študent pa Tit Podobnik.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar
Poslal-a ThDi, Čet, 11/06/2009 - 18:37
Poslal-a ThDi, Ned, 19/09/2010 - 15:36

SunYa je na željo Vanilla Riot, ki niso bili zadovoljni s kvaliteto posnetka, umaknila video z neta. Na svoji strani http://www.vanillariot.com imajo trenutno objavljen demo video, ki si ga lahko pogledate. Sedaj so v multimedijskem izrazu, saj so v predstavo vključili tudi vizualije.

Poslal-a ThDi, Pon, 02/03/2009 - 12:19

Bravo, fantje! To je bilo res ekstremistično, radikalno, brez zavor in brez prilagajanj. Nabito z energijo. Sam veliko folka ni štekal in nekateri so spraševali zakaj ni tako kot na CDju. Boštjan mi je rekel, da so preveč metal za jazz klube in preveč jazz za rock klube. Avantgarda!
Med poslušalci je bilo prisotnih tudi veliko izkušenih in izurjenih glasbenikov, ki so bili navdušeni predvsen nad tehniko igranja Vanilla Riot, saj je bilo jasno, da gre za zelo izurjene glasbenike s konzervatorija v Amsterdamu, kjer dva še končujeta, eden pa je že končal. Folka je blo ene 30.
Težko vam ta koncert opišem. Glede na to, da sem slišal omenjati Bežigrajske pedofile, lahko rečem samo, da bi si Bežigrajski pedofili lahko samo želeli tako igrati. Sploh pa gre v osnovi za nekaj drugega. Pri bežigrajčanih je šlo za tipično ekstremno provokacijo, Vanilla Riot pa kot da so svoje intimno in osebno razumevanje glasbe delili s poslušalci, ki so njihovo igranje lahko sprejeli in nekateri celo razumeli.
Slab vtis je pustilo samo to, da je bilo zbranih le 30 eurov na prostovoljcu. Dodali smo še 20, ampak vseeno mi ni blo kul, saj si fantje zaslužijo veliko več.
Sam jebadga, tko to je, ne? Ne vem, če je bilo pričakovati več realno.