koncert skupin ČARANGI in KRAŠKI SOLISTI

Poslal-a ThDi, Ned, 15/02/2009 - 20:54
26 Feb 2009 - 22:00

koncertna

Zgodil se bo
koncert skupin

Čarangi

in

Kraški solisti

"Lep pozdrav!
Člani glasbene skupine Čarangi v začetku leta 2009 predstavljamo svež projekt. Spiritualni eksperiment obeta veliko, od improviziranja z glasovi in nenavadnimi instrumenti do raziskovanja performansa in giba.

Samo"

Čarangi sta brata Samo in Jani Kutin iz Čadrga, ki že vrsto let in skozi različne zasedbe nastopata na nepredvidljivih glasbenih popotovanjih, tokrat pa se jima z glasom sveže pridružuje Petra Podržaj, ki poleg petja eksperimentira tudi z gibom.

S projektom lahko pričakujemo improviziran ples in glasbo, ki se rojeva iz vokalnega raziskovanja in brenkal (kitara, sitar, balalajka..), godal (indijski sarangi..), bolj nenavadnih (hurdy gurdy) ter doma narejenih instrumentov, zvočil, tolkal, vrsto piščali, ropotal in glasu.

Glasbo bi lahko v celoti opisali kot spiritualni eksperiment, ki je v osnovi akustičen, vendar že z uporabo ozvočenja in minimalnih efektov prehaja tudi na področje elektronske glasbe. S čutno improvizacijo Čarangi vzpostavijo vez s publiko, zato stalna presenečenja in nenavadni zvoki v glasbi ne zmotijo poslušalcev, ampak jih popeljejo na individualno potovanje v svet energij, čutenja in zvoka.

Kraški solisti so iz Sežane in se opredeljujejo kot razpadajoči dada hrup.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar
Poslal-a ThDi, Pon, 02/03/2009 - 14:34

To mi je pa blo d'best!
Najprej se je vse zavleklo, ker mi niso dali nobenih rajderjev, treba pa je bilo še do konca inštalirat nov multikor. Kraški solisti, so mi govorili, da naj pripravim kot da jih je 20 v bendu, so pa trije. Tudi nam ni uspelo naštimat monitorjev, ker se je nastopajočim tako mudilo. Vseeno se je dobro izteklo. Zdelo se mi je, da je ta dvourna zamuda samo še dodajala k napetosti, ki se je nabirala pred koncertom.
Čarangi so to napetost prekrili in umirili. Zdeli so se mi raziskovalci zvoka in zvokov z občutkom za estetiko, ki se giblje nekje med Cirkulacijo2 in indijskim melosom? Ful različnih glasbenih rešitev iz različnih kombinacij instrumentov od čisto umirjenih do kar energičnih in tudi nekaj čistih odfukancij. Ana na violini in tolkalih, Petra na vokalu in tolkalih, tipo na tolkalih in Samo z gomilo instrumentov in na vokalu. Bravo, Čarangi! Presenetili ste me in to zelo pozitivno. Zaključili so tako, da je Samo pred mikrofonom do konca odlepil selotejp, ki ga je bilo še kakšne pol metra na kolutu. Ful hud sound in ta prav za zaključek. Folk je razumel, da ni bisa. Zdelo se mi je, da je tud sound bil dober, čeprav ne na odru, saj je pevka rekla, da se nič ni slišala. V dvorani se jo je dobro slišalo. Yebadga, drugič naredite tehnični rajder in bo za tonca pa tud za vas ful lažje. Sam kolikor vas poznam tega ne boste naredili.
Je pa res to, da Čarangi sploh še niso bili tak problem brez rajderja, čeprav bi tud njim lahko samo pomagal. Kraški solisti so imeli trobento, klarinet, pozavno, saksofon, mašino s signalom iz mikserja, sint, mašino s signalom iz zvočnika, vokale, klavir, električno kitaro, električni bas, pičkarije od efektov. Izgledalo je kot da jih je 20 ali vsaj 15 v bendu, a tam mi to trije govorijo. Tudi so se menjali na instrumentih, kakšen komad zaigrali samo na pihala/trobila, en komad je igral Fon na bobne in sax hkrati. Takrat sem skoraj popizdil, ker ni vzel za saks mikrofona, ki sem mu ga postavil, ampak si je šel štimat kar overhead mikrofon od bobnov za sax. Stekel sem na oder in mu prinesel mikrofon pripravljen za sax. Martin, ki je nekaj dni prej prvič pomagal kot ozvočevalec je tud Kraški solist. Pa še en tip. In Fon, ki je bil zaradi zamude še najbolj živčen. Dobri ste bli Kraški solisti! Dobili so dva bisa!
Po tem se je nekako sam od sebe vzpostavil jam session, začel ga je Aleš na bobnih, pol sem se pridružil jaz na kontrabasu, pol pa je že prišel Martin na pianino in počasi še basist iz kraških solistov na kitaro in je bil jam, v katerem sem užival.
Sanja je pobirala prostovoljne prispevke.
Spisek prispevkov:
"3x cigaret Boss (light, trdi)
1x cigaret filter 57
1x cigaret Murati
1x prazna škatla za filtre
1x Lumpi mini rolada
1x limona
1x ponucana karta za gledališko predstavo v KUDu
1/3 škatle čikov (Davidoff light)
1x vizitka antikvarijat Petek
1x koledarček
1x rožica (zvonček)
3x veliki papirček
1x majhen papirček
2x2 lista za sudoku
5x ščepec tobaka
1x mala žemlja
3x vžigalnik
1x gumb
1x trzalica
1x lešnik (majhen)
2x žeton LPP
1x bedž
67.94 eurov
puding
2x plastični kozarci
"
Plakate so modeli naredili sami na roko.