LUCIANO SPONZA & SWARGA otvorijo tradicionalneKARAOKEinJAM

Poslal-a ThDi, Sob, 28/02/2009 - 18:44
11 Mar 2009 - 22:00

koncertna


Luciano Sponza

je končal srednjo glasbeno šolo za kitaro, je pa multiinštrumentalist iz Vipave, ki improvizira na podlagi loopov (oz., vzorcev). Do sedaj je igral že v večih različnih glasbenih zasedbah na Primorskem, kjer je zasedal mesta tako pevca kot tudi inštrumentalista. Rad raziskuje zmožnosti, za omenjeni koncert pa se je podal na misijo solo raziskovanja v okviru poznanih in nepoznanih glasbenih svetov.


Swarga

www.myspace.com/swargamusic
Gre za avantgardno skupino, ki jo sestavljajo trije člani: Rok Šinkovec (klaviature, harmonij, back vokal), Boštjan Zobec (arabska tolkala) in Sabina Vostner (vokal, kitara, boben). Glasbena zvrst je mešanica vseh treh svetov, giblje se med teatralnostjo, satiro in resnobnostjo jazza. Rok je končal osnovno glasbeno šolo iz harmonike, in sodeloval v večih glasbenih zasedbah, kot so Perunovo listje, Slon in Sadež, ter v mnogih drugih spremljevalnih projektih v gledališču in s pevskimi zbori, poleg tega pa piše tekste za veliko slovenskih glasbenih skupin. Boštjan je nastopal kot vokalist v zasedbah Hc in All for nothing, sicer pa izvajal tudi solo projekte s klavirjem in arabskimi tolkali. Sabina je do sedaj kot pevka sodelovala skupaj z Boštjanom (kot bobnarjem) v projektu Allegro non troppo, s katerim so tudi izdali cd, sicer pa je pela v pevskem zboru Sinij orel in sodelovala v glasbeno-gledaliških predstavah English student theatre-a.

Swarga je dokaj na sveže rojena skupina, kar se tiče Sponze, pa raziskuje že od nekdaj.

Okrog 23.30 se za ostale uporabnike odprejo

tradicionalne freestyle karaoke in jam session

Podrobnejša navodila za jam

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar
Poslal-a ThDi, Čet, 12/03/2009 - 18:11

Luciano Sponza je zbolel in ga ni bilo, bili pa so Swarga in izvedli poseben koncert, ki ga je prišlo gledat kar dosti ljudi. To je bil tih koncert z nekaj glasnejšimi in bolj energičnimi predeli. Bil je dober odziv folka in Mladen je nabral dobrih 38 eurov in nekaj čikov prostovoljnih prispevkov. Naj povem folku, da je izbira srede za koncert možna, če res ni drugih terminov, ki bi prišli v poštev. Swargsa so si oder v sredo vseeno malo preveč prisvojili in vlekli s pavzo pred koncertom, potem so hotli met še pavzo med koncertom. Če ima bend koncert katerikoli drug dan kot v sredo, si lahko izbere kdaj začnejo in koliko časa igrajo in je to odvisno le od njih. Če pa gre za tradicionalne freestyle Karaoke&Jam Session se morate zavedati, da folk prihaja z instrumenti z namenom igrat nekateri celo pred 23h. Zato se mi zdi pomembno, da je oder ob ali okrog 23 sproščen za splošno uporabo ali pa da se vsaj potrudimo, da bi bilo tako. Skrajni čas, da se karaoke začnejo je 23.59, saj gre za tradicionalne sredine karaoke, ob 00.00 pa je ponavadi že četrtek. Sabina je kar malo izsilila koncert v sredo, jaz pa sem kar malo izsilil, da so koncert odigrali kot otvoritev jam sessiona, čeprav je to bil pravi koncert. To je bilo nekaj posebnega in po mojem ni to všeč vsem ljudem, nekaterim pa je všeč zelo in tudi teh je bilo dosti. Sabina ima poseben način petja, pa tudi sama zasedba je zanimiva. Prav tako je bila glasba zelo raznolika. Od nje (glasbe) in njih (benda) sem dobival impresije od punka do jazza, večinoma pa nekje v zoni somraka?!? V glavnem v redu je blo.
Pol je sledil jam. Swarga se ga niso udeležili, čeprav so bili povabljeni in tudi Sabina je dokaj redna udeleženka sredinih jamov. Začel ga je stari Hare Krsna s kitaro kar sam in mislim, da je potem ostal na odru do konca do ene 5h zjutraj. Najprej se mu je na basu pridrižil Matjaž Krivec in na bobnih Bor. Aja! Križo, ki ga je na flajerju za Cypher Tereza proglasila za Krizo, je prinesel činele, bas pedal in te pičkarije. Počasi je folk uletaval in dosti spontano in brez blokad ali zastojev je vse skupaj teklo. Naj povem samo to, da sem zelo vesel, da je po Martisovih pritožbah glede furanja jama na slab in nespoštljiv način do ostalih udeležencev, kar je bilo predvsem rezultat nepreglednosti odra in premalo kontrole, Martis kar sam od sebe odeležil jama, igral flavto, bobne, pianino in tudi pel. Folka je blo dost. Prišli so tudi Doggie Stones, Julijan na vokalu in kitari (brez svojega istrumenta), Vitja (brez svojega instrumenta)na kitari, pianinu in bobnih, Borut na bobnih, Gaber celo za ene dva komada na pianinu, en popotnik na poti čez Ljubljano je igral bobne in ziher sem še koga pozabil. Tudi Križo in jaz sva šla gor takrat me je zamenjal za mikserjem Kraški solist Linč? Kraška solista sta pravzaprav začela ta jam, saj sta prišla v dvorano še z eno prijateljico in so igrali akustik že pred saundčekom. Malo smo se zajebavali. Križo, ki ga spoštujem kot bobnarja, je rekel, da so ti Ljubljančani eni šminkerji. Na koncu je bila pijanka karaoke. En tip je igral svoje najljubše komade na kitaro od HareKrsna in spodbodel folk, da so prišli do odra vsi v dvorani, sam to ti je tista pijanka varianta, čeprav je imel tipo dober glas, ni pa imel svoje kitare, zato se je odnehal kmalu po tem, ko mu je tipo vzel kitaro. Pol je bilo še malo odfukancije gledališča, sam sem tud izklopil mikrofon, s privoljenjem uporabnikov, seveda, ampak so itak že šli v hude skrajnosti.
Ja, pozabil sem povedat tud, da je folk plesal. Že takoj na začetku pred koncertom je Križo držal swing ritem swingerjem, pa tudi vmess, ko sem igral, sem videl folk plesat.
Dobro je bilo.