Tradicionalne FreestyleKARAOKE inJAMsession otvorijo KANEO

Poslal-a ThDi, Tor, 03/03/2009 - 13:33
4 Mar 2009 - 22:00

koncertna

Otvorijo

KANEO

balcan jazz fusion
www.myspace.com/kaneoquartet

Podrobnejša navodila za jam - link

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar
Poslal-a ThDi, Sre, 11/03/2009 - 10:43

KANEO so za to priložnost sestavljali
Goran Bojčevski clarinet, kaval, bagpipes, ocarina, flute
Marko Korošec guitar, oud, tambura
Damir Mazrek percussion
Luka Herman Gaizer doublebass
Drugače pri njih igra tudi Petra Koprivec na klavirju, ampak je tokrat ni bilo. Se mi zdi, da je zbolela.

Gre za zasedbo nekaterih zelo kvalitetnih glasbenikov, ki so v koncertni dvorani izvedli nekaj podobnega generalki ali javni vaji. Eni člani so rekli, da niso preveč zadovoljni, eni pa to niso izgledali, ampak jaz sem bil zelo zadovoljen in tudi eni iz benda so mi izgledali zadovoljni. Publika je bila definitivno zadovoljna, je pa bilo v koncertu mogoče res čutit malo nesigurnosti, ampak koncert so izpeljali brez očitnih napak. Glede na njihovo opredelitev kot balcan jazz fusion naj povem, da se mi to zdi predvsem balkan, gre pa za avtorsko glasbo, ki se navdihuje pri glasbenem izročilu, ritmih in melodijah Balkana. Bilo je zelo dobro.
Ko so nadaljevali z jamom, se jim je najprej pridružila Fu in so ga odpihali, pol je prišel na oder še Older z akustično kitaro in en tip, ki mu je basist od Kaneo dovolil uporabo kontrabasa. Tipo ni bil sploh basist in ko sem se mu že zadrl naj neha igrat, je začel držati enostavnejši gruv na enem tonu. Pol je blo v redu. Pa še bobnar se jim je že prej pridružil. Ful sem hotel it igrat, ampak sem moral ostati za mikserjem, saj je šlo za krhko ravnovesje zvoka z odra, igrali so samo na akustične instrumente in dolžnosti tonca nisem imel nikomur zaupati. Naredil sem jim sprejemljiv sound. Nič zelo dobrega, ampak tako, da se je vse slišalo. Najbolj šibek se mi je zdel kontrabas. Neartikuliran in ful razlike v glasnosti, ampak sem ga poizkusil dovolj izpostaviti, kar mi je tudi približno uspelo.
Čez nekaj časa so Kaneo pospravili in počasi se je jam prelevil v svojo čisto odprto in prehodno freestyle obliko. To lahko ful traja, ampak vedno se potrudim, da ne mečem folka z odra in iz dvorane. Pri tem bolj upoštevam tiste, ki instrumente prinesejo s sabo in kvalitetne glasbenike. Če kdo igra na opremo od dvorane ali pa bobne, pa nima palčk, jim malo težim in utrujam, sam jih ne mečem dol, ampak vprašam kdaj, da končamo. To takrat, ko so že nekaj časa v dvorani samo tisti na odru, ki igrajo in mogoče še kdo iz ekipe, ura pa je čez 4 ali celo čez 5, včasih tudi čez 6.
OK, nima veze. V redu je blo.

Poslal-a kaptive, Sre, 11/03/2009 - 12:08

mal porez base pa dodaj glasnost... potem pa na eq umikaj kar je odvec, pa pocasi dviguj glasnost...

ce res ne gre ga poslji na ma3x pa se tam dodaj moci (na enak nacin(

Poslal-a ThDi, Sre, 11/03/2009 - 12:29

Base sem porezal. EQ sem naredil. Slišalo se je vse, sam ni bilo prave čistine. Po moje je bila glasnost prevelika, saj je bila vseskozi na meji mikrofonije. Zato so mikrofoni vlekli še iz monitorjev, kar sem tudi vseskozi uravnaval in dodeloval, verjetno pa tudi nekaj iz glavnega ozvočenja. Glede na to, da so bili prisotni tudi tihi akustični instrumenti, sem jim moral narest na odru sound, da so se slišali. Na koncu nisem bil zelo zadovoljen ampak dokaj zadovoljen, pa ne preveč.

Poslal-a kaptive, Sre, 11/03/2009 - 12:58

eq na monitorje pa se tam isto naredi pa stiri monitorje na odr po defaultu mogoce kdaj celo pet

Poslal-a ThDi, Čet, 12/03/2009 - 18:12

No, tega pa nisem naredil.