Vsesplošni Jam Obsession za obletnico zasedbe Roga, 1.4.2009

Poslal-a ThDi, Čet, 26/03/2009 - 16:12
1 Apr 2009 - 21:00

koncertna

Jam Obsession je zastavljen s čim manj omejitvami kreativnosti in izražanja. Namenjen je predvsem aktivnim udeležencem, čeprav so tudi tisti, ki pridejo samo poslušat in gledat dobrodošli. Eno galvnih pravil je FREESTYLE, kar pomeni, da napake v nastopu niso možne. Ne moreš se zmotiti tudi če se hočeš! Poleg tega spodbujamo komunikacijo in sodelovanje med nastopajočimi med nastopom. Po želji omogočimo tudi nastop solo točk, če se izvajalec ne počuti dobro v družbi ostalih, vseeno pa želi nekaj pokazati.

Čeprav so karaoke največkrat glasbene, to sploh ni nobena omejitev, saj vedno znova spodbujamo tudi izvajalce in producente vseh ostalih izraznih načinov, da se udeležijo jam sessiona in skupaj sodelujejo na intermedijski način. Sodelovali smo že s plesalci, slikarji, vizualisti VJi, pesniki, gledališčem,...

Kvaliteta se giblje od vrhunskih do čist u pizdi. Redno in aktivno se jih udeležujejo zelo dobri izvajalci in navdušenci zelo različnih izhodišč in načinov. Prav tako je oder še vedno odprt tudi za tiste, ki niso zelo izurjeni, in tudi ti se dostikrat opogumijo in odločijo za nastop.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Delavnica | Druženje | Okrogla miza | Performans | Predavanje | Predstavitev | Projekcija | Razstava | Sestanek
Poslal-a ThDi, Čet, 26/03/2009 - 16:33

Koncept obletnic mi je brezvezniški. Čist. Praznovanje zaradi praznovanja, ki je samo sebi namen. Zasedbo Roga se lahko praznuje tudi katerikoli drug dan, ali pa sploh ne. Rojstni dnevi se mi že dolgo časa zdijo brez veze. Če ga hočeš žurat nared žur takoj, ne pa čakat na določen datum.
Zdi se mi, da je 1.4.2009 zelo primeren datum za obletnico (ki se ji tako samo reče) zasedbe roga, pravijo namreč, da je to dan norcev.

Poslal-a ThDi, Čet, 16/04/2009 - 11:34

Bilo je zelo uspešno. Najprej so uleteli Cirkulacija2, Boštjan in Stefan s svojimi napravami za delanje zvoka, Majda na projektorju z nekaterimi svojimi projekti in kitajskim cyber punkom (umetniški porniči), Borut pa je je pri Majdi tud nekaj proizvajal, mislim da zvok. Jaz sem igral z njimi pa mensezdi tud Sanja. Zadevo sem pripravil v navezi s Sanjo in Mladenom, ki sta o dogodku obvestila zelo veliko ljudi. Odzvalo se je tudi veliko žonglerjev, nekaj gledališčnikov, vendar so bili bolj zadržani. Mladen mi je rekel tako. Okrog polnoči so cirkulacija pospravili, takrat so kot ponavadi uleteli glasbeniki. Tokrat se je na moje vabilo odzvalo kar nekaj glasbenikov, ki se jamov ne udeležujejo redno, čutiti je bilo veliko sveže energije. Sploh ne vem kdo vse je točno igral, ker se ne spomnim točno. Prišel je tud Joko pa neka kompanija pa stalni udeleženci. Zasedbe so se dost menjale in tudi vtis glasbe je bil raznolik skozi večer. Spomnim se enega pianista, ki je ful dobr igal pianino. Drugače pa ne vem točno, ampak zelo uspešno. Poskus ponovne združitve rogovske produkcije je delno uspel.