koncert: IMPOSSIBLE HAIR (pop-rock, Zda)

Poslal-a SunYa, Sre, 01/04/2009 - 20:53
25 Apr 2009 - 22:00 || 26 Apr 2009 - 03:00

Dvorana Vzdihljajev

Na kratko:
Impossible Hair je štiričlanska rock and roll skupina iz ZDA. Njihove pesmi so kratke, malček nenavadne in gredo hitro v uho. Nanje so vplivali XTC, Devo in Guided By Voices. Člani prihajajo iz Baltimorja in Washingtona. Impossible Hair so Joe Ryan, Jim Glass (Buttsteak, Lee Harvey Keitel), Sammy Ponzar (Andalusians) in Roman Kuebler (Oranges Band, Spoon). Njihov album What is the Secret of Impossible Hair je izšel 1. aprila 2009.
Povezave: www.impossiblehair.com, www.myspace.com/impossiblehair
Zbirali se bodo prispevki...

Na dolgo:
So Impossible Hair skupina visokoskakajočih šimpanzov? Ali vampirjev, živečih pod tušem? Ne, so pa primati in pogosto skačejo po odru kot obsedeni. V časih, ko neumno obnašanje ni kul, njihova brezsramna absurdnost ni samo kredibilna, pač pa je tudi potrebna.

Člani skupine so: Joe Ryan, Jim Glass, Sammy Ponzar in Roman Kuebler.
Kitarist Jim Glass je igral v legendarni baltimorski skupini Buttsteak, ki spominja na "spankerizirano" verzijo skupin Devo in B-52's. Znani so bili po svojih precej bizarnih nastopih. Skupina se je pozneje transformirala v skupino The Lee Harvey Keitel Band, ki jo je baltimorski lokalni časopis razglasil za najboljšo baltimorsko skupino.

Basist Roman Kuebler je vodja ene najbolj znanih baltimorskih skupin The Oranges Band. Roman je igral bas tudi v skupini Spoon, in sicer na turneji Girls Can Tell. Sodeloval je tudi pri albumu Kill the Moonlight. Roman je producent četrtega albuma in načeloma skrbi, da so zadeve pod kontrolo.

Vpliv Washingtona na Impossible Hair je več kot očiten v bobnanju Sammyja Poznarja. Sammy namreč živi le nekaj minutk stran od založbe Dischord. Na njegov stil bobnanja je tako močno vplivalo ritmično bobnanje, ki je prihajalo iz kleti Dischorda v času Fugazijev. Sammy igra bobne tudi pri washingtonski zasedbi The Andalusians.

Kitarist Joe Ryan dela v Raziskovalnem inštitutu za zdravje. Proučuje molekularno evolucijo živalske embriogeneze, in sicer preko DNK-ja morskih vetrnic in meduz. Piše nepozabne pop pesmi, ki nimajo veze z živalsko embriogenezo.


Filename/TitleVelikost
DSC_4304_2.jpg2.86 MB
bio003_hr.jpg4.73 MB
Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar