DOBRODELNI KONCERT ZA ŠTUDENTSKE DRUŽINE

Poslal-a persefonis, Čet, 09/04/2009 - 15:45
9 Apr 2009 - 21:00

dvorana vzdihljajev

koncertirali bodo:
RATTLESNAKE
PKAVT
ETERA POS ONK BAND
THE FAPPERS

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar
Poslal-a ThDi, Čet, 16/04/2009 - 19:18

Ozvočit je blo treba pet bendov, samo ne vem točno kako jim je bilo ime, pa ta objava je malo čudna, saj v njej prepoznam le en bend od treh meni znanih, ki so to noč igrali.
Najprej so bili mladi fantje, ki so si najprej zelo želeli začet ob napovedanem času, to je ob 21h. Malo so težili, ker so si Italijani vzeli za tonsko probo kolikor so pač rabili. Ko sem jim rekel, da itak ne bomo začeli pred deseto in da je brez veze, da igrajo za prezno dvorano so si kar naenkrat premislili, da bi najraje igrali ob enajstih, to je hotel njihov pevec. Drugače je blo kul, je pa to še dokaj neizkušen bend, ki mu je koncert sigurno dodatna dobra izkušnja. Imeli so svoje navijače, ene 15 do 20. Ful se je dobro slišalo glasove ene treh navijačic, ki so vzklikale. Dober saund. Drugače tko tko, no, kar se saunda tiče. Ampak OK.
Za njimi so bili Dandelion children, ki so pred kratkim igrali v koncertni dvorani. Za ta koncert se je menil Tine in izgleda da njega ponavljanje programa ne moti. Kot rečem vsem, sem rekel to tudi njim, da večinoma folk pripravlja nov program ob naslednjem nastopu v koncertni, so oni rekli, da itak imajo še dosti programa, ki ga zadnjič niso igrali, tako da so igrali drug program. Mogoče so to prilagoditev izvedli na hitro, saj pol koncerta eden od kitaristov sploh ni igral. Drugače so čist OK. Dobr ga seka bobnarka.
Tko se mi je zdelo, da sta to solo kitaristično usmerjena benda.
Za njimi so igrali eni, ki jim ne vem imena. Slovenski pop rock? Komadov sicer nisem poznal, ampak so se mi zdeli ful znani. Pol mi je Tine rekel, da so igrali priredbe. Nisem čist prepričan, da so to res naredili, ampak so se pa nekateri njihovi komadi slišali kot da to niso. Če bi to vedel za ziher, bi jim kaj rekel. Bobnar ga je tok sekal, da je strgal že strgano in nazaj zalimano bas opno. Bobnar od naslednjega benda je bil zato že na tem, da odpove, ampak se je od nekje našla ena cela opna za bas boben. Tako da se je koncert zgodil. Šlo je za trio Pavla Kavca. Ko je igral tretji komad od Hendrixa, sem mu šel rečt, da tle rečemo vsem, da naj igrajo svojo muzko, pa je rekel: "Sej to je naša muzka!" Pizda, stari, Hendrix je bil v Rogu, hajde, slovenski Hendrix. Sej Kavc je hud! Pol sem šel nazaj za mešalko in dal vse skupaj bolj naglas za Foxy Lady. Pred tem so se namreč nekateri pritoževali, da je muzka prenaglas. Men se to ni zdelo, ampak sem dal vseeno tišje. Pol sem za Hendrixa moral nabrit zadevo. Ej, takrat so mi pa skor ceu koncert šopali po telesu mravljinci. Jebadga, Hendrix je zame najboljši. Pa zdelo se mi je, da sem jim dober saund naredil. Ne prenaglas in ne prepotiho. Ni mi nihče z odra rekel, da je glavni vokal še vedno ful naglas v monitorjih, kar je bilo še od prvega benda. Špilal je bobnar iz Ilirske bistrice, ki je že igral v Rogu. So bili to Diego?
No, za Kavcem, pardon, Hendrixom, pa so na oder prušli še Italijani Etera post Bong Band. Tamara jih je pripeljala. Kul, ne? No, njim pa je mensezdi zbolel bobnar, tako da so prišli v ožji zasedbi. Dva kitarista in tipo na mašinah. Huuudo! Bravi, Bravi! Tud njim sem naredil dober sound. Hoteli so tak sound kot na elektro partyjih in takega so dobili. Še bolj naglas! Najprej mi je tipo rekel, da naj mu dam bižje monitorje, da se bo kaj slišal. Nisem jih nič premaknil, sam je tipo rekel po prvem komadu če jih lahko dam tišje, čeprav smo probali monitorje tud na soundčeku. Tipi so zabavljači in nastopači. Najprej so uleteli v kombinezonih in s filtri za dihanje kot jih imajo tisti, ki barvajo z razpršilci. Nekaj so šli celo ven, preden so začeli igrat. Po so ga pa žgali od poskočnih do odfuka do 7/4 in še in še. Vmes pa zajebancija in šopanje. Eva jih hoče met še enkrat mogoče bojo takrat prišli še z bobnarjem. V začetku maja?
Drugače ni bilo veliko folka. Zbralo se je baje 60 eurov. Stroškov je blo pa ziher vsaj 200. Študentske družine ne bojo zaradi tega propadle, lažje jim pa tudi ne bo.