OPEN AIR CINEMA

Poslal-a Dick Chain, Pet, 22/05/2009 - 15:53
23 Maj 2009 - 21:00 || 24 Maj 2009 - 02:00

In front of Social center Rog

Projection of short movies. In the case of bad weather the projection will be inside social center. After projection folows vegetarian dinner cooked by Erasmus Vagabundus.

**** LOLITA SEPARERAR (Max Andersson-Sweden 1988). 15 min.
Live action shot in b/w Super-8 with no sound. This "deaf and dumb movie" tells the story of a young couple in a typical Swedish suburb facing the first crisis in their relationship.

***** GYPNEROTOMAHIA (Igor Kovalev Russia 1992) coul. 8min
The muddle of different dreams of a man, a woman and a dog. Every dream is full of melancholy in the evening, sensuality at night and nightmares before the sunrise. Our dreams and our life.

**** LA CABINA ( Antonio Mercero- Spain 1972). With English subtitles and not much dialogue. 35min.
A man gets trapped inside a telephone box and nobody is able to free him. A very suggestive critique to the opression and paralisis of the society in the Francoist times, very disturbing and rich spanish surrealist film

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Projekcija
Poslal-a ThDi, Pon, 15/06/2009 - 12:55

The Best! Prva projekcija je uspela zelo dobro. Zanimivi filmi, ful folka, po moje več kot 50, dobri filmi, dva od njih tudi v spremljavi s kontrabasom. Pri enem filmu sem probal igrati z lokom za gusle, ki sem jih dobil od BB za eno predstavo, in zdi se mi, da je bilo v redu. Zraven so Vagabundi pripravili še zelo dobro večerjo.. V glavnem to je bila čista zmaga! The best, več takih dogodkov rabimo! Po projekcijah smo ga še potiho pojamali s Poljakinjo na violini in Portugalcem na kitari, s katerima sem čez dan igral na Šuštarcu in ju povabil v Rog.
Plan, da bi se filmske projekcije dogajale vsak teden, se sicer ni izšel, saj prejšnji teden, 6.6.2009 kina ni bilo. Vagabundi so zaposleni z drugimi stvarmi. Prav tako ni bilo kina v organizaciji Vagabundov zadnjo soboto, 13.6.2009, bila pa je projekcija filma v koncertni dvorani. To je bil film narejen v neodvisni produkciji Diega Menendesa, Fužine Nejbrhud, o katerem bom poročal v poročilu s koncerta Menendes Brothers, 13.6.2009 v koncertni dvorani.