Disciplina 4.2

Poslal-a pirman, Ned, 14/05/2006 - 09:39

B. V. se je netovariško obnašal do sodelavke in neupravičeno odklonil delo v rednem delovnem času.

B. V. trdi, da mu je J. L. dne 1. 4. 1989 ukradla blokce za malico ter jih dala prevozniku. Med njima je prišlo do zmerjanja, B. pa je L. tudi udaril.
B. M. pa je B. naročil, naj popoldan popravi raztreseno kalcijevo sodo, le-ta pa je pred vsemi ljudmi to delo odklonil.

V svoj zagovor je imenovani izjavil sledeče:
1. 4. 1989 je dobil blokce za malico. Blokce je takoj odnesel v svojo omarico, vendar je ni zaklenil. J. L. je prišla za njim, odprla njegovo omarico in vzela blokce. Imenovani je stal cca 2-3 metre stran in ji rekel, naj vrne blokce, ona pa se je le zasmejala in rekla, da ni vzela nobenih blokcev.
Blokce je dala prevozniku, kasneje pa sta malico (hladno) pojedla skupaj (s svojima blokcema hodita oba na toplo malico). Že pred tem je L. jemala blokce iz predala v pisarni galvane. Najverjetneje so bili blokci stari, vendar je vseeno dobila malico. Blokce naj bi L. jemala iz predalov V., kar so V. tudi povedali, vendar ni ta rekla ničesar.

V predhodnem postopku je bila zaslišana tudi poenterka galvane V. in pojasnila, da ji nikdar niso zmanjkali blokci, stare pa vedno uniči.

Imenovani je pojasnil, da je med njim in L. res prišlo do zmerjanja, udaril pa je ni. Bilo je nekaj minut pred drugo uro, ko so delavci pili kavo, nakar je L. prišla do njega, začela preklinjati, on pa jo je odrinil od sebe.

Glede odklonitve dela je B. izjavil, da je bil zelo jezen spričo prejšnjega dogodka (prepir z J.) in je v naglici delo odklonil, kasneje pa je, kot mu je bilo naročeno, kalcijevo sodo pospravil.

Kazen: Denarna kazen v višini desetih odstotkov osebnega dohodka.

Vir: Sklep Disciplinske komisije Tovarne dvokoles in opreme "Rog" št. 57/89 (16. 5. 1989)

pirman's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj