Tutti frutti cinema Sleep Dealer

Poslal-a barabara, Čet, 07/01/2010 - 15:22
8 Jan 2010 - 20:00 || 8 Jan 2010 - 22:00

Socialni Center Tovarne ROG, Trubarjeva 72, 100o Ljubljana, SLO, EU ( od vhoda - desno )

DELIVEC SANJ ( SLEEP DEALER ) - Film (01:29:27)

2008, 90', ZDA/Mehika (hrvaški podnapisi)
Režija: Alex Rivera
Igrajo: Leonor Varela, Jacob Vargas, Luis Fernando Peña

V prihodnosti so vsi preko digitalnega omrežja povezani v kolektivno zavest, kjer si izmenjujejo svoje misli in izkušnje. Trije neznanci tvegajo svoje življenje, ko želijo to medmrežje prekiniti.

Rivera je v svojem filmu razvil scenarij prihodnosti, ki je le korak oddaljen od današnje stvarnosti: voda se privatizira po strahotnih cenah, daljinsko vodena letala bombardirajo hiše domnevnih teroristov, delavce iz revnih dežel izkoriščajo bogati. Film prihodnosti o nevidnih imigrantskih delavcih, o virtualnem globalnem svetu brez meja in fizično zamejeni lokalni vasi. Končno spet znanstvena fantastika, ki zadane, režiser, ki s humorjem govori o stvareh, ki zelo bolijo.

*******************************************************
Sleep dealer

V času, ko smo za ogled filma vse bolj prisiljeni na izbiro med privatnimi kino centri, ki spominjajo na trgovska središča, kjer smo zgolj statisti v filmu, ki ga snemajo varnostne kamere in kjer našo aktivnost določa zapravljeni denar ali individualno, na privatnost obsojeno in z vse večjo kriminalizacijo pretečo aktivnost, je nastopil trenutek, ko se moramo stvari lotiti drugače!

Odločili smo se, da bomo gledali filme, se družili, pogovarjali in ustvarjali. Vendar Tutti Frutti Cinema ni zgolj ogled filma. Tutti Frutti Cinema ni zgolj ogled zastonj filma. Tutti Frutti Cinema ni zgolj ogled filma v družbi.

Je neprimerno več! Je javni dogodek v osvobojenem skupnem prostoru! Je svoboden dostop do kulturnih vsebin za vse! Je prostor druženja, izmenjave različnih pogledov in razvijanja kritične drže! Je absolutna podpora nenadzorovanemu spletu!

Vsak petek ob 20h v Socialnem centru Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana


Filename/TitleVelikost
sleepdealer.jpg35.11 KB
Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Druženje | Predstavitev | Projekcija | Sestanek