karaoKeOtvOri ZMAJEVREP !koncert+jam!

Poslal-a ThDi, Pet, 08/01/2010 - 03:24
20 Jan 2010 - 22:00

koncertna

zmajev rep

Bistrica ob Sotli
www.mypace.com/zmajevrep

Po koncertu bojo kot vsako sredo

tradicionalne FreestyleKaraoKe&JamSeSSion.

Prinesi svoje potrebščine!

Skupina Zmajev rep bo v naslednjem letu objavila tretji album, ki ga nameravajo pospremiti z intenzivno turnejo po domovini in preko. Skladbe za ploščo so bile posnete v domači »kuhinji«, v prvem ali zgolj nekaj poskusih, kar je eden od razlogov, da so posnetki konceptualno in zvočno drugačni od predhodnih. Nastajanje zadnje plošče je povezano s prestopom življenjskih dilem in prelomnic članov Zmajevega repa, pomeni jim temelj za nadaljnje glasbeno zorenje.
Zmajev rep so se zbrali 1998. leta, prvi studijski posnetki pa so nastali dve leti kasneje v studiu Kif-Kif. Leta 2003 je nato v samoizdaji izšel prvenec Ogenj, ki je bil nekakšen prvi otrok »šompeterske« (domače ime za Bistrico ob Sotli) uporniške scene. Do tega rojstva je četverica odbrusila kar nekaj koncertov po slovenskih klubih in odrih, tako da so bili pripravljeni v živo zagovarjati tisto, kar so posneli. Sčasoma je člane začarala »lomljena« ritmika, zato so znotraj skladb, ki so bile spočete za ploščo Urok (2005), promptno uvedli menjavo tonalitet in ritmov. Po Uroku so se stvari zopet začele spreminjati. Iz rocka je zasedbo vse bolj vleklo proti jazzu.
Sedaj so Zmajev rep slišati kot zlitje ali fuzija nalomljene progresive ter jazzovskega navdiha. Zasedba namreč zmerom manj dela na vokalih (liriki) in vedno več na primarnem, zvočnem izražanju. Posledica tega je glasba, ki ni žanrsko obremenjena, kaj šele opredeljena. Podobno velja za njihov dosedanji opus. Konstanta je spremenljiv(k)a!

Postava:
Andrej Boštjančič - Ruda kitara
Jošt Drašler bas
Vid Drašler bobni
Ambrož Božiček klaviature

Diskografija:
OGENJ
posneto: doma (december 2002)
miksano: studio Kapa (Metelkova)
izdano: samozaložba (februar 2003)

UROK
(kompilacija pesmi štirih bendov iz Bistrice ob Sotli: No cenzura, Eternija, Malik in Zmajev rep)
posneto: Studio BOS, Aldo Ivančič
miksano: Aldo Ivančič
izdano: samozaložba (marec 2005)

SANJE PODOB (2007)
Posneto: doma (marec 2007)
Miksano: Maribor – Andrej Hrvatin
Izdano: Založba Sanje

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar