TUTTI FRUTTI CINEMA / ROCKERS

Poslal-a moonflower, Pet, 15/01/2010 - 18:14
15 Jan 2010 - 20:00 || 15 Jan 2010 - 23:00

Socialni Center Rog, Trubarjeva 72, desno skozi glavna vrata

Tutti Frutti Cinema

15.1.2010, ob 20h v Socialnem centru Rog

ROCKERS

1978, Jamajka (angleški podnapisi)

Režija: Ted Bafaloukos

Igrajo: Leroy "Horsemouth" Wallace, Burning Spear, Gregory Isaacs, Big Youth, Dillinger, Jacob Miller

Rockers je bil prvotno zamišljen kot dokumentarec, vendar se je razcvetel v celovečerni film o reggae kulturi ob njenem vrhuncu. V filmu so kultura, osebe in manerizmi avtentični. Glavni rocker Leroy "Horsemouth" Wallace je tako posnet s svojo ženo in otroci v njihovem domu. Ravno tako so snemalni studii, ki jih film prikazuje, slavni Harry J Studios, kjer so v sedemdesetih snemali mnogi roots reggae glasbeniki, tudi Bob Marley.

Horsemouth, bobnar, ki živi v getu Kingstona, želi dodatno zaslužiti s prodajo in distribucijo posnetkov. Kupi si motor, da bi jih dostavil k sound systemom po celem otoku. Film se začne kot ohlapna interpretacija »The Bicycle Thief« Vittoria de Sice in se spreobrne v reggae interpretacijo mita o Robinu Hoodu.

*******************************************************

V času, ko smo za ogled filma vse bolj prisiljeni na izbiro med privatnimi kino centri, ki spominjajo na trgovska središča, kjer smo zgolj statisti v filmu, ki ga snemajo varnostne kamere in kjer našo aktivnost določa zapravljeni denar ali individualno, na privatnost obsojeno in z vse večjo kriminalizacijo pretečo aktivnost, je nastopil trenutek, ko se moramo stvari lotiti drugače!

Odločili smo se, da bomo gledali filme, se družili, pogovarjali in ustvarjali. Vendar Tutti Frutti Cinema ni zgolj ogled filma. Tutti Frutti Cinema ni zgolj ogled zastonj filma. Tutti Frutti Cinema ni zgolj ogled filma v družbi.

Je neprimerno več! Je javni dogodek v osvobojenem skupnem prostoru! Je svoboden dostop do kulturnih vsebin za vse! Je prostor druženja, izmenjave različnih pogledov in razvijanja kritične drže! Je absolutna podpora nenadzorovanemu spletu!

Vsak petek ob 20h v Socialnem centru Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar