TUTTI FRUTTI CINEMA / PASJE POPOLDNE (DOG DAY AFTERNOON)

Poslal-a moonflower, Čet, 28/01/2010 - 14:01
29 Jan 2010 - 20:00 || 29 Jan 2010 - 23:00

Socialni Center Rog, Trubarjeva 72, desno skozi glavna vrata

Tutti Frutti Cinema

29.1.2010, ob 20h v Socialnem centru Rog

PASJE POPOLDNE (DOG DAY AFTERNOON)

1975, ZDA, 124'

Režija: Sidney Lumet

Igrajo: Al Pacino, John Cazale, Estelle Omens, John Marriott

Film Pasje popoldne režiserja Sidneya Lumeta temelji na resničnem bančnem ropu v Brooklynu, ki se je spremenil v krizo s talci. Al Pacino in John Cazale igrata nesposobna bančna roparja Sonnyja in Sala, ki ju okoliščine potisnejo v nemogoč položaj. Preden jima uspe pobegniti, banko obkoli policija, Sonny pa bančne uslužbence vzame za talce in s pogajanji skuša dobiti priložnost za beg. Stvar se nikamor ne premakne, prek megafona pa lahko vsi slišijo Sonnyjevo glasno razpravljanje s policisti in tako ta za nekaj trenutkov postane kontrakulturni junak v času družbenih nemirov tistega časa.

***************************************************************************************************

V času, ko smo za ogled filma vse bolj prisiljeni na izbiro med privatnimi kino centri, ki spominjajo na trgovska središča, kjer smo zgolj statisti v filmu, ki ga snemajo varnostne kamere in kjer našo aktivnost določa zapravljeni denar ali individualno, na privatnost obsojeno in z vse večjo kriminalizacijo pretečo aktivnost, je nastopil trenutek, ko se moramo stvari lotiti drugače!


Odločili smo se, da bomo gledali filme, se družili, pogovarjali in ustvarjali. Vendar Tutti Frutti Cinema ni zgolj ogled filma. Tutti Frutti Cinema ni zgolj ogled zastonj filma. Tutti Frutti Cinema ni zgolj ogled filma v družbi.


Je neprimerno več! Je javni dogodek v osvobojenem skupnem prostoru! Je svoboden dostop do kulturnih vsebin za vse! Je prostor druženja, izmenjave različnih pogledov in razvijanja kritične drže! Je absolutna podpora nenadzorovanemu spletu!

***************************************************************************************************

Vsak petek ob 20h v Socialnem centru Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana


Filename/TitleVelikost
dog_day_afternoon.jpg17.02 KB
Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Projekcija