rgb meets facebook

Poslal-a rgb, Sob, 13/03/2010 - 11:58 rgb's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj
Poslal-a Matt John, Sob, 17/04/2010 - 06:12

acebook je socialno povezovanje spletno stran, ki se izvaja in v zasebni lasti, ki ga Facebook, lahko Inc Od septembra 2006, vsak, starejših od 13 s veljaven naslov e-pošte postal uporabnik Facebook. ciljno občinstvo Facebook je bolj za odrasle demografske od mladih demografsko. [5] [6] Uporabniki lahko dodate prijatelje in jim pošiljati sporočila, in posodobijo svoje osebne profile, naj obvesti prijatelja o sebi. Poleg tega lahko uporabniki pridružijo omrežij, ki jih organizira delovno mesto, šola, ali višja šola. Na spletni strani ime izhaja iz imena pogovorni knjig, ki študentom ob začetku študijskega leta, ki jih univerza uprave v ZDA z namenom pomagati študentom, da spoznajo drug drugega bolje.

Matt John
microsoft study guide!

Poslal-a ThDi, Sob, 17/04/2010 - 13:55

Violation of human privacy: A number of organizations outraged Facebookovimi changes

Friday, 11/12/2009 16:33

Los AngelesThe changes introduced by Facebook, the pretext for that social network members would publicly disclose more of their personal data, organizations are critical for the protection of human rights. "Changes to privacy settings are not good for the protection of privacy," said Nicole Ozer, representative of the American Society of Civil Liberties.

"It's nice to be 350 million people are asked to consider the privacy, but if true indication of Facebook, that people can have this greater control over their private information, then it requires strong consideration," he said a representative of that association, better known under the acronym ACLU.

Even more harsh in the case of Association of Electronic Frontier (EFF), which are described as Facebookove change "simply ugly."

For all the criticism Facebook reject and argue that the time has shown the correctness of the decision, which they consider a "large step forward."

"Facebookove changes are clearly designed to have more people of their data, they have at their Facebook profiles, now made public," said EFF attorney Kevin Bankston.

Facebook is now allowing users to be able to make public his name, photo in your profile, address, sex, friends list and website, where fans Sat

Software settings that the user has updated to use Facebook, proposing to allow as much information publicly available.

"If users do not care, they will reveal more of its information public," said Ozerjeva.

"Facebookov existing system is now the following: If I'm your Facebook friend, I am also friends with all the stupid applications that use them. For example, if your friend take part in the quiz, you can issue this way your personal information, "says Ozerjeva.

In defense of Facebook is that the changes are significant. "The vast majority of users are already allowed access to their data to all the others," says director Facebook spokesman Barry Schnitt.

From Wednesday evening, when they started the Facebook urge users to update access, said after Schnittovih 20 million users from more than ten million chose the settings that are different from those proposed. "This figure shows that the advocates of privacy rights and interfere with the users are smarter than they think," said Schnitt.

"People have come to Facebook to share information, not hide them. When users find their friends or they themselves, still prefer to use Facebook., "Says Schnitt.

Poslal-a rgb, Sob, 13/03/2010 - 12:01
Poslal-a ThDi, Sob, 13/03/2010 - 12:24

No, Žiga, glede na to, da si v fejsbuku oboževalec cuka, tovarna pa ni sploh omenjena, mi povej v čemu je fora. Iščeš službo ali kaj?

Poslal-a rgb, Sob, 13/03/2010 - 16:48

kaj je cuka?

Poslal-a ThDi, Ned, 14/03/2010 - 14:58

cuka pomeni, da vleče za lase.
cuk je vlek za lase, lahko je pa tud kino, kao CUK.
Kino Šiška je kao center urbane kulture.
Tovarna Rog je center ljudske kulture.
Ti si na fejsbuku oboževalec cuka. Kaj pa tovarna?

Poslal-a kaptive, Ned, 14/03/2010 - 15:48

kcuk, kclk

kaj pa okdrivjane nivoh ptoi?

Poslal-a rgb, Pon, 15/03/2010 - 11:24

to je rawno odkrivanje intermedijskih nowih pothi!

Poslal-a ThDi, Pon, 15/03/2010 - 13:04

Žiga! ZAKAJ IGNORORAŠ MOJE VPRAŠANJE O OBOŽEVANJU CUKA?
Na kurac mi gre, da si na fejsbuku opredeljen za oboževalca CUK Kina Šiške, Roga pa sploh ne vidim omenjenega. Kot da z Rogom sploh nisi povezan. Kaj, te je sram Roga? Po mojem je CUK bolj za en kurac. Lahko je srat s polno ritjo dreka, če te Ljubljana dobro hrani. KinoŠiška v družbi ne spodbuja ustvarjalnosti ampak potrošništvo kulturnih dobrin na ljubljanski proračun. Govorim iz ene svoje osebne izkušnje, ko sem imel tam koncert. Mene zanima kaj si o KinuŠiška zdaj mislita Tomc pa Magnifico. Za Magnifica se mi zdi, da CUKa ne podpira, saj je v intervjuju za Mladino povedal, da je opustil svoje upe na izboljšanje pogojev za razvoj urbane kulture v Ljubljani po tem, ko je Janković pokazal svoje prave barve, in je županu tudi odrekel podporo. V KinuŠiška, kolikor vem, ni igral. Tomc je pa tiho. Janković ga je nategnil in potegnil v politiko. Tomca sem celo videl enkrat v Rogu. Ampak se ni izjasnil glede prostorov in načina produkcije. Tudi zvok v KinuŠiška, ki zaradi svoje okrogle oblike zelo odmeva, je lahko primeren za tišjo glasbo in zelo primeren za kino predstave, vendar neprimeren, ko gre za glasne koncerte. Program je pa zelo dober, vsaj del njega in tud ekipa kina Šiške je sposoba korektnega in dobrega dela. Me prav zanima koliko denarja so porabili za KinoŠiška. In koliko ga porabijo za obratovanje, še posebej glede na to, da imajo del programa res vrhunski, ki je sigurno zelo drag. In kako se to pokrije. Koliko misliš, da gre kino Šiška vsak mesec v minus? Ej, Žiga! A si ti že bil v CUKu? Jaz sem bil enkrat.

Poslal-a rgb, Tor, 16/03/2010 - 21:41

hey hoj kakšna strast! Ne v cuku se nisem bil..si pa izčrpno
nanizal stvari in ti kar verjamem.. Oboževalec. HAh..samo zanima me me kako delajo.. By the bay tovarna rog je na fajbuku ( 1500 )
prijateljev in ravno včeraj sva se zaročila ;-) lp iz kopra...

Poslal-a ThDi, Pon, 15/03/2010 - 22:46

"Koliko bo mestna občina Ljubljana na letni ravni prispevala za delovanje novega centra v Šiški zaenkrat še ni znano - "gre za predmet poziva in pogajanj za naslednje leto". Kardum (direktor javnega zavoda CUK KinoŠiška, op.ThDi) je pojasnil, da morajo najprej ugotoviti, kolikšni so sprotni stroški vsebin in dela ter ostali materialni stroški. Do konca leta razpolagajo z začasnim zneskom, ki znaša okoli 240.000 evrov."
"Kino Šiška - iz kinodvorane v odprt center urbane kulture", Novice.Dnevnik.si, 19.08.2009, Tekst: STA.

Naj popravim svojo prejšnjo izjavo, na katero si s komentarjem, ki ga pravkar bereš, odgovarjam. Saj KinoŠiška ni bolj za en kurac, predvsem zaradi programa mu lahko dam tudi pozitivno oceno (zadostno, 51%), ampak če ga primerjamo s koncertno dvorano v Rogu po učinkovitosti glede na vložene stroške, dostopnosti najširši javnosti in spodbujanju ustvarjalnosti v družbi, se ne more kosati z njo. KinoŠiška je za kritje "sprotnih stroškov vsebin in dela ter ostalih materialnih stroškov" (iz citata zgoraj) od odprtja 28.8.2009 do konca leta dobilo 240.000 evrov, kar je okrog 60.000 evrov na mesec. Drugače je KinoŠiška dobrodošla popestritev kulturnega dogajanja v Ljubljani saj del njihovega programa po kvaliteti res sodi v svetovni vrh, vendar ne predstavlja nobene inovacije na področju kulturnega managementa saj deluje na podoben način kot večina drugih podobnih kulturnih ustanov za prireditve v državi. Spodbuja predvsem potrošnjo kulturnih dobrin v družbi, ne pa tudi njihovega ustvarjanja. Ja, lahko je srat s polno ritjo.

Poslal-a kaptive, Pon, 15/03/2010 - 11:41

tole je še bolj zanimivo

http://sl.wikipedia.org/wiki/WiMAX - klik

ena antena, pa ima Rog v krogu 50 km brezžični internet (ja Ljubljana lahko se švercaš zastonj, ker res ni potrebe po plačevanju)

Poslal-a ThDi, Ned, 14/03/2010 - 16:04

Center sodobne ljudske kulture

Poslal-a rgb, Ned, 21/03/2021 - 05:33

Čez 10 let se zdi to precej boljša ideja... bravo ..!

Predlog:: Najdemo največjo rdečo zvezdo v evraziji in jo navarimo na streho sveta... rok november 2021

Odlično : Sedi 5

Poslal-a ThDi, Ned, 21/03/2021 - 12:41

hvala, profesor

Poslal-a rgb, Tor, 16/03/2010 - 21:42

pa še kitajsko zvezdo našraufamo na vrh...ne ga srat sej nismo
leta 50 ,..

Poslal-a ThDi, Čet, 18/03/2010 - 18:58

Sodobna ljudska kultura pomeni, da je to dandanašnja ljudska kultura. Oba sestavna elementa pojma, tako ljudska kot kultura nista dobro definirana, saj za nobenega od niju ni neke splošno sprejete strokovne definicije. V tem primeru Centra sodobne ljudske kulture pomeni ljudska od vseh ljudi s celega sveta, kultura pa pomeni produkcijo. Če bi se hotel vrniti v leto 50, bi rekel starejša ljudska kultura iz novejše zgodovine.

Poslal-a kaptive, Ned, 14/03/2010 - 16:10

sam da dngive vdersnot oškolikih npčreneimin

ps
mogoce pa rog ni na bejsfuku;)

Poslal-a ThDi, Ned, 14/03/2010 - 20:31

jebeš fejsbuk

Poslal-a rgb, Tor, 16/03/2010 - 21:43

analiza stari analiza...se preberemo

Poslal-a kaptive, Pon, 15/03/2010 - 11:57

Če ROG ni na FB, ga RGB ne more dodati kot 'frenda' na FB, to sem mislil.
Bejsfuka si pa ne zelim, hvala:)

Poslal-a ThDi, Pon, 15/03/2010 - 13:07

Rog je na fejsbuku (ed.byRogor&SCRog), sam ne najdem naslova.

Poslal-a rgb, Ned, 17/10/2021 - 23:04

i_GOGH112

Poslal-a kaptive, Pon, 15/03/2010 - 09:39

----------------------------------------------------------------
Kaj je narobe z rezerviranjem obraza (facebook)
- klik
----------------------------------------------------------------
Razlaga težave ter njene rešitve iz ust avtorja strani
- klik
----------------------------------------------------------------
Kako biti neviden na FBju
- klik
----------------------------------------------------------------
Za kaj je Fejsbuk dober?
- klik
----------------------------------------------------------------