rog video dokumentarec na DVDju!

Poslal-a Nova, Ned, 28/05/2006 - 22:31

Zivjo,

medtem ko je nas omiljeni Rog dokumentarec ze online, pa tole:

ROG: smo začasni / we are temporary - DVD

dejstvo: pripravljeno imamo mpeg-2 za na DVD. pripravljen je tudi ze cel DVD-video projekt (z enim grdim menijem), ready samo za zapect v nerotu.

treba je:

1. narest design (ena slika, strip, aktivisticno, pac graficno) za DVD meni noter, za nalepko (ali print) na disc, in za ovitek
2. a bi kdo hotel narest bolj soliden DVD authoring (meni)
3. kupit mogoce NECov ND-4571 writer pri mlacomu (11.600sit), ki omogoca laserski 'print' na drugo stran + kupit primerne medije zanj
4. nabavit materiale: primerne DVD-Rje, skatle, nalepke, papir za ovitke
5. pect, printat, skupi zlagat..
6. distribuirat (obljubili smo Trans Europe Halles, in Mo, in se komu), za donacije, za elektriko, elektricni kabel, barvo, etc..

v bistvu se isce en, ki bi zadevo prevzel in peljal z uzitkom...

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | prejšnja tematika | naslednja tematika Programi
Poslal-a Mitar, Tor, 30/05/2006 - 19:55

Kakšen pekač si ti to zeliš? Laserski print?

Poslal-a grejpfrut, Sre, 31/05/2006 - 13:08

ALO ALO!
jest lahko nardim DVD authoring : menije, linke, playliste, vrzem not podnapise v anglescini in drugih jezikih, ce je so kje napisani, damo vec videov na DVD.
pol pa predam komu DVD pa jih ta razmnozi pa printa ovitke.
moral pa bi narest to v enmu tednu, ker pol me neki cajta ne bo.

VASJA

Poslal-a Mitar, Pet, 02/06/2006 - 09:00

Naložil sem MPEG2 verzijo na Internet Archive. Potrebuješ še kaj?

Če sem prav razumel, bi se naredil samo za ta dokumentarec trenutno DVD.

Angleški podnapisi so kar vtisnjeni v sliko, tako da je vprašanje drugih podnapisov.

Hm. Lahko bi se mogoče pa s tem počakalo, da se dobi posnetek brez podnapisov in podnapisi v datotekah in različnih jezikih. Samo vprašanje je, kdo bo to naredil. Če se kdo javi ... drugače pa kar tako naredi - s tem kar imaš. Za prvi DVD bi lahko bilo čisto dovolj. Lahko naredimo tudi kasneje "remake". :-)

Poslal-a grejpfrut, Pon, 05/06/2006 - 22:55

Poskusal bom koncati prvo verzijo do jutri, da bi lahko odpotovala z marto v pristino. predlagam pa, da se vseeno pripravi prevode v druge jezike, saj nameravam narediti potem se eno verzijo bolj razsirjenega DVDja, ki bi imel se kaksne druge videe, glasbo itd.. ki bodo nastali v rogu, vec menijev in vsebin. ampak to kasneje, ko se vrnem.
na tega bom dal se audio rogradio in tisti dokument iz radia student.
se slisimo kmalu!
vasja

Poslal-a grejpfrut, Tor, 06/06/2006 - 21:11

Evo ga, prvi DVD je narjen. Zaenkrat ima gor dokumentarc, en kratek video samo let skozi ROG, 120 fotk (tudi iz tovarna.org), radijsko oddajo iz studenta, nulti rogradio, in en text (http://tovarna.org/node/111). Ker je za kej vec zmanjkalo casa, se ze veselim drugi verziji HAHA. ta bo mela pa svasta, kot ze omenjeno.
Jutri pustim en DVD na rogu na mizi od Lukata. (ker zdej sibam nest marti in jih ne morm spect vec. jih bom pa kasneje....)

vasja

Poslal-a Mitar, Pon, 05/06/2006 - 23:17

Da. Problem je, da sploh ni podnapisov v kakšni normalni obliki. (Če sem prav razumel.) Da bi jih nekdo moral prepisati. Oziroma bilo bi dobro priti do računalnika, na katerem se je vse skupaj montiralo in narediti kakšen copy-paste.

Poslal-a sashika, Tor, 06/06/2006 - 11:40

Montirala sva na Petrovem računalniku, ki je pri meni doma. Copy-paste ravno ne bi bil možen, a lahko nekaj skombiniram iz datotek z različnimi prevodi. Čez vikend lahko pripravim podnapise v rtf formatu, prej žal ne gre. Če se mudi, ti pa tudi lahko pošljem te filetke, pa ti malo premečeš title.

Poslal-a grejpfrut, Tor, 06/06/2006 - 13:20

s podnapisi se sploh ne mudi. to bomo pol cez en mesec, ko se bo delala sirsa verzija. pa jih bomo pripravili se v drugih jezikih. za dvd pa se jih pripravi v txt filu s timecodo. bom takrat poslal primer. zaenkrat bo to kar mamo u redu.
vasja

Poslal-a Mitar, Sre, 31/05/2006 - 18:46

Bom jaz poskusil zorganizirati. Najdi me.