------- RAZPIS ZA SODELOVANJE Z ROGOR PRODUKCIJO ------- ----------------- FESTIVAL ROGOVILA 2010 TRIENALE -----------------

Poslal-a ThDi, Ned, 19/09/2010 - 11:25

Produkcija Rogor
objavlja

razpis za sodelovanje v neodvisni produkciji.

Ta razpis je hkrati tudi vabilo k sodelovanju pri pripravi festivala v Rogu oktobra 2010, ki bo potekala v sodelovanju z drugimi produkcijami v Rogu: RGB, Rogodba, Cirkulacija 2, Socialni center Rog, Fronta prekercev, Flow From Below Crew,...

Ta razpis je namenjen izvajalcem in producentom vseh možnih izraznih načinov (gib, slika, zvok, poezija, teater,... in njih kombinacije na medmedijski način), tehničnim delavcem (zvok, luč, elektrotehnika, mehanika, internet,...) in nekvalificiranim delavcem ter študentom in dijakom (čiščenje, pobiranje prostovoljnih prispevkov, obveščanje s plakati, flajerji,...), ki so pripravljeni delati prostovoljno v neodvisni produkciji z možnostjo usposabljanja in izpopolnjevanja na naštetih področjih.

Cilj razpisa je priprava in izvedba festivala v Rogu konec oktobra 2010. Čas do festivala bo tudi preizkusna doba, v kateri se bomo prepričali, kdo je res sposoben za to delo. Vsi stroški se krijejo s prostovoljnimi prispevki.

Rog je kolektivna lastnina. Naj ostane to prostor za neodvisno produkcijo, pri kateri lahko sodelujejo vsi sposobni in pripravljeni za sodelovanje. Rogor produkcija je v osnovi vezana na koncertno dvorano v Rogu, vendar ni omejena v prostoru. Kljub temu, da si v Rogoru razlagamo produkcijo kot aktivno in prostovoljno sodelovanje vseh uporabnikov prostora (izvajalcev, opazovalcev, delavcev in ostalih), se je kot Rogor produkcija izoblikovala ekipa petih ljudi, ki opravi večino dela potrebnega za vzpostavitev pogojev za produkcijo, prav tako pa tudi aktivno sodeluje pri pripravi in izvajanju programa. Delo je naporno, ampak ga radi opravljamo. Pomagajo nam prijatelji, kolegi, znanci in drugi ljudje dobre volje. Ker težko posvetimo ves svoj čas prostovoljnemu delu v Rogor produkciji, saj moramo poskrbeti tudi za sebe, bi radi ekipo razširili in vanjo vključili nove prostovoljce.

Iščemo zanesljive in sposobne sodelavce, ki se ne bojijo umazanega dela. Za sodelovanje ne rabiš predznanja, ki je sicer zelo dobrodošlo, vendar ne nujno, saj omogočamo tudi usposabljanje in izpopolnjevanje na različnih področjih, povezanih s pripravo in izvedbo predstavitev produkcije, kot so glasba, ambient, tonska tehnika, kulturni management,... Hkrati pozivamo tudi pasivne uporabnike koncertne dvorane, kdo drug bi jim rekel obiskovalci, naj se zavedajo, da je predvsem od njih odvisno kako se bo dogodek denarno pokril in naj sami od sebe s prostovoljnimi prispevki podprejo produkcijo. Bolje za produkcijo je, da daš več kot manj, a ne? Dobro je že, če daš toliko, kolikor se ti zdi stvar vredna.

Prijavo, v kateri napišeš osnovne informacije o sebi skupaj s kontaktom, nekaj o svojih željah in/ali dejavnosti in tvoje predloge za sodelovanje pošlji na e-naslov thierno999@hotmail.com. Če hočeš poslati s tovarne, do kamor je link, moraš biti registriran na njej. Če nisi registriran na tovarni, pošlji neposredno s svojega maila na thierno999@hotmail.com) , ali pridi katerokoli sredo ob 21h pred jam sessionom v koncertno dvorano na sestanek. Priprava festivala v rogu oktobra 2010 že poteka, vendar se lahko še vedno prijavite.

FESTIVAL ROGOVILA 2010 TRIENALE


Priprave na festival bojo poleg sestankov, na katerih bomo delovanje usklajevali, potekale v obliki delavnic za usposabljanje in izpopolnjevanje na prej naštetih področjih, za izhodišče pa si bomo vzeli način, ki smo ga izvedli pred tremi leti na ROGOVILI 2007 - festivalu zvoka. Plan je tak: približno mesec dni delavnic, na katerih se poleg usposabljanja pripravlja tudi program za festival, ki se bo zgodil v zadnji tretjini oktobra 2010.

Če se boste vabilu in pozivu odzvali, je prihodnost za tak način produkcije zagotovljena tudi po tem, ko nas v Rogu ne bo več.

DOBRODOŠLI!

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | naslednja tematika Programi
Poslal-a roberti, Ned, 03/10/2010 - 19:14

Pozdavljeni

Smo glasbena funk/jazz/etno skupina iz Ljubljane in bi se radi prijavili na letošnjo rogovilo. Prosimo, če nam sporočite nadaljnje informacije v zvezi s prijavo.

Hvala in lep pozdrav,

Uroš Nevidimté
Tümpe
Alenka u mraćnom ćošku
Robinzonček

Poslal-a ThDi, Sre, 06/10/2010 - 08:16

Naj pride kdo od vas danes, ali naslednjo sredo pred jamom v dvorano, pa se bomo dogovorili kdaj boste igrali.

Poslal-a kaptive, Pon, 20/09/2010 - 09:55

FWD...........................................POSREDOVANO

Zivjo!

Smo Subkomite, skupinica
amaterskih, a zagnanih pevcev, plesalcev in glasbenikov, ki je letos
uprizorila svojo krstno predstavo Poslednji kabaret. Jedro tvorimo
Kombinatke, za ravnotezje spolov pa skrbijo glasbeniki Luka Ropret,
Marjan Peternelj, Denis Androic in Mitja Jersic, ter Matjaz Pikalo. Ker
smo malostevilni, prostovoljni in prilagodljivi, se nam zdi, da bi bili
kot nalasc za Rogovilo. Ker tale format ne omogoca priponk, nam
sporocite, kam lahko posljemo slike in posnetke.

V upanju, da bo vas festival kar najuspesnejsi, pa naj bo z nami ali
brez nas, vas lepo pozdravljamo!

Subkomite

info video
................................................................
EL TANGO DE LA MUERTE from Sanaa Taha on Vimeo.One of the numbers of Thelastcabaret performed by the cabaret company SUBKOMITE. Matjaz Pikalo performs as "El domador" and Sanaa Taha as "Alcatraz". Original music and concept by Sanaa Taha. Photos by Zvoncek Cin Cin.

Poslal-a rgb, Ned, 05/09/2010 - 01:56

Donation 4 Liberation!

Mi smo z Vami!

ROGOR!