trienaleROGOVILA2010 CABAROG cabaret

Poslal-a ThDi, Sob, 16/10/2010 - 11:06
21 Okt 2010 - 21:00

koncertna dvorana


Subkomite, Poslednji cabaret

Kombinatke, glasovi
Luka Ropret, Marjan Peternelj, Denis Androić, Mitja Jersič, Matjaž Pikalo, glasbeniki

Orkestrada

www.myspace.com/orkestrada
orkestrada.wordpress.com
Rada Kikelj, glas in trobenta
Vid Drašler, bobni
Boštjan Franetič, kitara
Nina Kodrič, alt flavta
Asja Grauf, flavta
Petra Oderufova, violina
Boris Magdalenc, hang
Thierno Diallo, kontrabas

GlosaArt

www.myspace.com/glosaart
Sašo Ožbolt, glas
Bernard Godaša, akustična kitara, spremljevalni glas
Marija Šraj spremljevalni glas

Sebastien Fraboulet bo izvedel en mini music show.

CabaRog bo povezoval Diego Menendes.

Orkestrada je vzcvetela leta 2010. Sama ideja o poeziji, ki se prepeva in uprizarja na svojstven način, se je pred desetletjem porodila v srcu Rade Kikelj. Preplet lirike in melodije je v svoji spevni podobi nastala s pomočjo sodelujočih glasbenikov. Uglasbljena poezija, ki jo skupina Orkestrada predstavlja je po svoji vsebini raznolika, saj se dotika tako eksistencialno-ljubezensko-izpovednih, kot tudi melanholično-hrepenečih in družbeno kritičnih tematik. Avtorska glasba se žanrsko ne omejuje in se sprehaja skozi zvrsti jazz-a, blues-a, etna, hip hop-a in drugih neimenovanih zvrsti. Orkestrada predstavlja predvsem glasbeno-pesniške dogodke; poezijo za ušesa, oči, srce in navdih za pot pod noge.

GlosaArt lahko opišemo kot umetniški projekt, vendar je v osebnostnem pomenu GlosaArt mnogo več. Je življenski projekt, ki se je začel že kar nekaj let nazaj in se je do sedanjega imena GlosaArt pretakal skozi različna umetniška imena. To je življenski projekt dveh prijateljev, Bernarda Godeše -Bernija in Saša Ožbolta. S svojo umetnostjo, ki se manifestira skozi glasbo, poezijo in teater, ponazarjata ali izražata stališče do tega sveta: »Umetnost naj ne bi bila nuja popularizacije, temveč nuja duhovnega in osebnostnega razvoja. Nujno je namreč prebroditi osebnostno krizo človekove duhovnosti. To je prvotni namen umetnosti. To s svojo umetnostjo želiva tudi doseči – to je njina misija – misija te življenske izkušnje. Mogoče se zdi še tako nemogoče ali celo patetično, vendar se je nujno vrniti nazaj h koreninam rock kulture, katere največji del so giganti sedemdesetih, ki so dosgli večnost in brezčasnost v čistem pomenu ustvarjanja – brez priveskov, brez kičenja in brez glasbene industrializacije oz. glasbene mašinerije. GlosaArt se zaradi tega čutimo odgovorne.« GlosaArt glasbeno bazira na akustični kitari (Bernard Godeša – Berni) in vokalu (Sašo Ožbolt). Sama glasba pa je komponirana kot zelo odprt prostor, kamor lahko vstopijo tudi drugi inštrumenti, kateri lahko tvorijo manjši trio, kvartet ali celo orkester. Glasba v tem prostoru nima meja in nima žanra ... vse je mogoče, če se le hoče. Pomembne so pozitivne vibracije s pozitivno energijo, ki tvorijo brezmejno razumevanje in univerzalno ljubezen. Glosa je pesniška oblika in je španskega izvora. Opisuje umetnika kot takega in njegovo poslanstvo v svetu.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Delavnica | Druženje | Okrogla miza | Performans | Predavanje | Predstavitev | Projekcija | Razstava | Sestanek
Poslal-a ThDi, Tor, 02/11/2010 - 22:43

Zelo uspešno je bilo. Dvorana je zelo primerna za akustično glesbo in pri dobrih akustičnih bendih ozvočenje sploh ni potrebno. Pravi Cabaret. Naj omenim še sodelavce, ki jih nisem navedel v objavi. Pred Sebastienovo točko je Ženja prebrala tri svoje vtise s strehe. Pike že dolgo ni bilo v Rog in vesel sem, da smo bili tako mi kot ona zadovoljni z njenim nastopom. Na koncu se je na odprtem mikrofonu pojavil Diego, ki pa ni požel takega uspeha kot v ponedeljek na večeru poezije in smeha. Gino ga je čisto zrugal. Sam je bil tudi tako smešen. Na mikrofonu so se zvrstili tudi Boris, prvi reper Roga, Kuki, ki mu ni potegnilo, in Gino, katerega sem še najraje spremljal s kontrabasom. Na koncu so en jazzovski set odigrali Vid in Jošt Drašler in Boštjan Franetič. Ful hud sound kontrabasa in bobnov brez ozvočenja, kitara pa je bila na mali feršterker. In ful dober zaključek noči s četrtka na petek.