Koncert planetarnih gongov

Poslal-a tjasac, Sre, 31/05/2006 - 19:23
6 Jun 2006 - 20:00 || 6 Jun 2006 - 21:30

Tovarna Rog

Gong je starodaven instrument, katerega zvok OM se je širil po Zemlji že 3500 let pred našim štetjem. Je najbolj resonanten glasbeni instrument izredne preobrazbene moči, zato ga imenujejo motor zdravilnih moči. Ob igranju se nam dozdeva, da poslušamo kozmični orkester, saj poleg osnovnih tonov nenehno proizvaja podtone in nadtone, s katerimi tvori mogočno celoto.

Gong izjemno hitro in močno transformira psihofizične blokade. Vodi nas na potovanja zunaj časa in prostora, odpira nas doživljanju enosti in globokim duhovnim izkustvom. Ob poslušanju gonga izgubimo občutek fizičnosti in težnosti, časovnega toka; zavemo se obstoja zavesti brez telesa in se osvobajamo strahu pred smrtjo.

Koncert gongov traja kakšno uro, namenjen je poslušanju in sproščanju ljudi. Ob čudovitih prelivajočih se zvokih se lahko poslušalci povežejo s sabo in uživajo v svoji duši.
Namenjen je vsem, ki si želijo uživati in spoznati nov, drugačen zvok.
Izvajalki sva dve, Tjaša Cepuš in Simona Vlaj z jupitrovim in venerenim gongom, ki prinašata ljudem srečo, razigranost, ljubečnost, transformacijo, milino, obilje, mir.
Poleg gongov bova uporabili tudi zvoke tibetanskih posod, zvončkov, školjk in drugih instrumentov.

Vabljeni na koncert, ki se prične ob 20ih v prostorih tovarne Rog.

Zaželeni prostovoljni prispevki.

Vse ostale informacije lahko dobite na:
tjasa.cepus@savitrahome.com ali
gsm: 031 568 711

Lep dan!

Pa še nekaj o naju:

Tjaša Cepuš, prihajam iz Celja, sem se srečala z gongom leto in pol nazaj, pod vodstvom učitelja Don Conreaux-a iz New Yorka.
V tem času sem nabrala kar nekaj gong izkušenj, delujem skozi koncerte, predavanja, delavnice, individualne sprostitve in zvočne kopeli.

Simona Vlaj, prihajam iz Podljubelja, sem se prav tako srečala z gongom novembra 2004, učenka Don Conreaux-a, nabirala izkušnje z igranjem na Primorskem in v Ljubljani.

IZVAJVA:
· Koncert gongov
Zvok, ki ga oddaja gong, je primeren za različne prireditve, sejemske, kulturne, šolske in ostale dogodke. Zvoki odpirajo pozornost ljudi, ozaveščenost in jim dajejo občutek topline, ljubečnosti in nežnosti. Na gong se igra časovno po dogovoru, kot spremljevalni ali osnovni program. Za sam dogodek potrebujem manjši prostor, zunaj ali notri, odvisno od prireditve, za postavitev gonga.
· Zvočna kopel je namenjena vsakomur, ki potrebuje sprostitev, oddih od vsakdanjih stresnih rutin (predvsem poslovneži in drugi stresni poklici), se želi duhovno razvijati, preobraziti, zdraviti svoje čustvene, fizične ali mentalne rane, otrokom v vrtcih in šolah, starejšim in mlajšim… Poslušalci se navadno uležejo in po uvodni 5 minutni vodeni sprostitvi predajo zvokom gonga. Na koncu ostane nekaj časa še za diskusijo o doživljanju zvočne sprostitve. Po kopeli je priporočljivo zaužiti kakšen kozarec vode, s čimer iz telesa izplaknemo odvečne strupe. Običajno traja zvočna sprostitev 1 uro.
· Individualna sprostitev je globoko delo s posameznikom, ki ga gong pripelje do stanja, v katerem se popolnoma sprosti in prične celično zdraviti. Deluje na namero, ki jo želi posameznik doseči ali ozdraviti. Je popolnoma preprosta, vendar zelo učinkovita, saj lahko posameznik njene učinke doživlja še nekaj dni. Sprostitev navadno traja 1 uro in pol. Pri individualni sprostitvi se poleg gonga uporablja energija zvoka kristalne sklede, tibetanske posode in zvončkov. Izvaja se v Celju. Sprostitev se izvaja po potrebi posameznika, lahko vsak dan, tedensko ali enkrat mesečno.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Performans
Poslal-a rgb, Pon, 05/06/2006 - 10:15

Hoj...
...če želita, bi se prostor za gonge (dva do štirikrat na mesec)
našel v Skladišču 27 (prostor v prvi stavbi levo od glavne
zgradbe); pokličita na 031/58 34 34 oz. pišita na mail:
artgrouprgb@gmail.com, da se dogovorimo kako in kaj (če je
izvedljivo).

Simon