Dnevnik, 16.12.2010: Tovarna kot bodoče kulturno središče

Poslal-a SunYa, Čet, 16/12/2010 - 02:42 SunYa's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj RogZin
Poslal-a moonflower, Čet, 16/12/2010 - 12:07

http://www.ljubljana.si/si/zivljenje-v-ljubljani/v-srediscu/70344/detail.html

Poslal-a ThDi, Pet, 31/12/2010 - 14:43

ki obratuje v gverilskih pogojih. MOL sabotira produkcijo sedanjeg kulturnega središča, ker ne da niti soglasja za priklop na električno omrežje, kar omogoča, da se prostor obravnava kot degradirano območje. Zanima me,kateri predstavniki začasnih uporabnikov tovarne Rog so bili 2007 v projektni skupini, ki se omenja na http://www.ljubljana.si/si/zivljenje-v-ljubljani/v-srediscu/70344/detail.html, ki naj bi sodelovala pri programski zasnovi centra sodobnih umentnosti, saj nisem prepričan v resničnost te navedbe. Tudi če so nekateri od začasnih uporabnikov res sodelovali pri oblikovanju programske zanove za bodoči CSU, niso sodelovali kot predstavniki začasnih uporabnikov tovarne Rog.

mol NOČE RAZUMET, DA JE TOVARNA rog ŽE ZDAJ KULTURNO SREDIŠČE. TOVARNA ROG JE ŽE CENTER SODOBNE MEDIJSKE IN INTERMEDIJSKE UMETNOSTI IN PRAV TAKO CENTER LJUDSKE KULTURE IN ŠE MARSIKAJ DRUGEGA!

mol NE ŠTEKA, DA SO ZAČASNI UPORABNIKI TOVARNE rog PRIVATNI PARTNERJI V JAVNO ZASEBNEM PARTNERSTVU Z mol. USLUŽBENCI mol SO DEGRADIRANI V SVOJEM NAČINU RAZMIŠLJANJA, SAJ NE SPREVIDIJO OČITNIH IN POCENI REŠITEV, KI JIH IMAJO NA DLANI, IN RAJE IŠČEJO NEKE KVAZI PREVERJENE IN MNOGO BOLJ POTRATNE REŠITVE. NI ŠE PRIŠEL ČAS, DA SE Z NJIMI NEHAMO POGOVARJAT, LAHKO PA ZAČNEMO RAZMIŠLJAT O ZAOSTRITVI KOMUNIKACIJE Z NJIMI IN O MOŽNOSTIH PRITISKA, KI SE GA LAHKO IZVRŠUJE NA NJIH.

Poslal-a kaptive, Ned, 02/01/2011 - 11:46

A.K.
P.K.

Imaš prav, niso zastopali začasnih uporabnikov Tovarne Rog.

Poslal-a ThDi, Ned, 02/01/2011 - 12:32

Programska zasnova Centra sodobnih umetnosti Rog predvideva dejavnosti na področju vizualnih umetnosti, arhitekture in oblikovanja. (http://www.ljubljana.si/si/zivljenje-v-ljubljani/v-srediscu/70344/detail.html)

Zastopali so sami sebe in mogoče še nekatere uporabnike v nekem dialogu s podžupanom mol in profesorjem na fakulteti za arhitekturo Koželjem. Sigurno pa niso zastopali vseh uporabnikov, saj se je to izvedlo mimo skupščine, ki se je takrat še sestajala. Zdi se mi tudi, da je večina teh kvazipredstavnikov Rog že zdavnaj zapustila, ker niso bili sposobni delat v taki skupnosti, ki si je vzela zelo veliko svobode. Dogajanje in produkcija v Rogu naj namreč ne bi ustrezali njihovi viziji razvoja tovarne.

Poslal-a kaptive, Pet, 31/12/2010 - 16:41

Mogoce nismo ta pravi partnerji...