Retrospective Zoology Free Net - Založba

Poslal-a retrospective z..., Sre, 12/01/2011 - 15:29

Pozdravljeni prijatelji glasbe!

Sedaj delujemo tudi kot free net založba: Retrospective Zoology. Sedaj vas sigurno zanima pomen imena in filozofija. Retrospective Zoology je točno definiran v vsaki posamezni zvrsti. V osnovi ostaja isti, vendar v objemu novodobnega izražanja, širi svoje korenine, briše meje in odpira nova področja še ne slišanega. Nagnjeni k spominskemu obnavljanju pomembnih mejnikov v glasbi in njihovimi stvaritvami, ter v vlogi povezovalca iz preteklosti narekujemo prihodnost v sedanjosti.

R.Z. obstaja že od okoli leta 2007, če se prav spomnin, ko smo potrebovali brand za evente katere smo (še z prejšno ekipo) organizirali v Rogu in na Metelkovi, ter imamo plane tudi za v bodoče še kakšen event pripravit, ko se nam odpre kje kakšna šansa.

V začetku leta 2010 pa je nastal želja po platformi za izdjajo lastne glasbe in glasbe avtorjev ki nam je všeč pod Creative Commons licenco. Vse izdaje so in bojo na voljo zastonj saj se nam zdi nesmiselno v današnjih kapitalističnih časih kateri nam vladajo prodajat. Al kako bi se izrazil. Dobivamo tudi čedalje več vtisov od avtorjev da sploh ne želijo izdajat na “tapravih” založbah oz. sploh nočejo izdajat, saj povečini od prodaje nimajo nič oziroma bore malo. Po drugi strani pa mislimo da ciljajo na to, da s tem pridobijo mogoče kakšen špil al dva več, saj le tako lahko slišimo njihov glasbo.

Prva IDM in dubstepovsko obarvana izdaja je že zunaj. Vsebuje politična besedila in prav sedejo v te težke čase, saj je avtor v intervjuju dejal, da želi ozavestiti ljudi o problemih NWO, 9/11 in podobnih tipa konspiracij. Preberite na spodnjem linku. V začetku februarja izide VA kompilcija z fotri dub techna, v marcu IDM-ovski EP mladega slovenskega upa, komad naših Timequake-ov z remixi pa kasneje album mladega jazz elektrončarja iz Amerike in še mnogo tega. Skratka z žanri se ne želimo omejevati in tudi samo ime Zoology stremi k raznovrstnosti. Na posluh sta tudi že dva podcasta. Vse na spodnjem linku.

http://retrospective-zoology.blogspot.com/

myspace:

http://www.myspace.com/retrospectivezoology

Spremljate nas na Twitter-ju

http://twitter.com/#!/RetroZoo


retrospective zoology's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj Report