Izvedba napeljave elektrike in vode

Poslal-a grega, Ned, 25/06/2006 - 13:28

Pozdravljeni!

Izvedba
Napeljave:
Frontalni
Roški
Aktivisti

Pozivam vse, ki bi hoteli pomagati pri izvedbi elektricnih in vodnih instalacij. Na pomoc!

Naj pojasnim.

Samoiniciativno sem se v rogu zataknil v elektriko. Od svojega prvega dne, mimogrede. In ker mi za rog ni vseeno in ker vidim stvari ki so za rog prioriteta, se ukvarjam z njimi, dasiravno bi se raje posvecal lastnim projektom.

Izvedba instalacij je zagotovo prioriteta in je v jedru skupen roski projekt, ki bo koristil celotni nadaljni produkciji, delovanju ter sploh temu lepemu roskemu kreativnemu bivanju. Tako da se tice tudi tebe!

Izvedba teh instalacij zahteva strokoven pristop in vestno delo. Tako da na tem mestu ustanavljam resno delovno skupino - INFRA. V skupini nas bo za korektno in hitro izvedbo potrebno vsaj pet. Vsaj pet. Z obcasnimi skupnimi akcijami celega roga, ki nam bodo pri tem pomagale(kopanje jaskov, nabiranje materiala, ...).

Ce te ne zanima ni nujno da beres naprej.

O elektriki

Naslednji teden bova z El Samom (sicer dela v KUDu, a nam voluntersko pomaga pri elektricnem delu, je tudi clovek, ki je razsvetlil metelkovo, ji dal vodo, ...) dokoncala glavno elektricno omarico. Od tam naprej bo potrebno potegnit kablovje do vseh ostalih omaric. Glavna omarica namrec ne bo omogocala takojsnjega priklopa koncnih uporabnikov. Predvidela sva vsaj pet lokalnih omaric - po ena v nadstropju, pritlicje in ena za vse zunanje objekte. Verjetno se bolje, je vsak zunanji objekt, svojo omarico. Nadalje bo potrebno od lokalnih omaric vleci kablovje a)razsvetljave b)vticnic c)servisa.

Kar se tice materiala, racunam na fond Francija Slaka, kot smo ze dogovorjeni. A se bojim, da ne bo zadostoval, tako da bo potrebno (in obenem varcno) nabrati cim vec te robe po rogu. Od kablov, stikal, do razdelilnih doz. Kar pa se tice nacrta razpeljave, racunam na El Sama, ki nam bo izdelal optimirano shemo.

O vodi

O vodi vem se manj kot o elektriki, duh! Ne vem kje je oz. bo nas glavni priklopni ventil. Od tam naprej bomo verjetno morali zaceti vleci nov cevovod. Stara razpeljava je labirint, ki pusca in dvomim, da jo lahko kakorkoli uporabimo. Ce jo in kjer jo bomo lahko jo bomo. Kot receno, pojma nimam. In ko se pojavis tudi ti, bo stvar lazje stekla.

O INFRA

Infra je znotraj roga samoorganizirana skupina, a sama kot taka ne deluje po nacelih razpuscene samoiniciativne akcije, temvec je celovito in tvorno usmerjena h konkretnim ciljem, ter tako deluje po diktatu. INFRA nase prevzema le delno odgovornost za izvedbo, ker se se kako zaveda zahtevnosti projekta in realitete okolja. INFRA je obenem v tesnem sodelovanju s projektom Francija Slaka in sicer v njegovem prvem delu - postavitev instalacij, zagotovitev minimalnih zivljenskih pogojev.

Obenem zahteva od svojih clanov dotalno predanost, jekleno voljo, kreativno molcecnost ter zaupanje v diktat.

Kako se prikljucis?

Ce mislis, da izpolnjujes pogoje, me prosim poklici na 041 / 546 883, ali pa me poisci na rogu (tisti zivcni suhec, ki ga vedno vidis vleci kablovje in ki vedno malce disi po nafti in svicu).

Tvoj
grega

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | prejšnja tematika | naslednja tematika Sodelovanje med uporabniki in uporabnicami
Poslal-a rgb, Pon, 26/06/2006 - 13:56

Zelo, zelo za...

sam ena stvar je še po moje potrebna vseeno pri tej diktaturi:
Razlago namena naloge, ki se ima napraviti. Na tak način boš imel
bolj motivirano ekipo. (in enako velja za ekipo: če ne veš kaj
delaš, vprašaj.)

se vidimo

Sim

Poslal-a grega, Tor, 27/06/2006 - 09:06

Se strinjam.

Vsakemu novemu infrovcu nameravam v celoti predstaviti projekt, ga seznaniti z ze opravljenim delom, ter planom nadaljnih akcij.

"Obenem zahteva od svojih clanov dotalno predanost, jekleno voljo, kreativno molcecnost ter zaupanje v diktat."

dotalna predanost - vzeti si cas, ko bo potrebno izvajati akcije, ter izvesti naloge, kot so nalozene
jeklena volja - narediti tudi ce izgleda nemogoce
kreativna molcecnost - govoriti ko je to potrebno, molcati ko je govorjenje odvec
zaupanje v diktat - biti s projektom celovito seznanjen, ter soustvarjati nacrt, ki, ko izgotovljen ne dopusca deviacij (hehe)

lp
g

Poslal-a kooperativa.org, Sre, 28/06/2006 - 00:55

Grega tako se govori... :)

No za potrebe robota "žicarja" na vratih je potrebno pripeljati do tam tudi elektriko... Kabla manjka samo se 10m.

Ukazi mi, da je treba to tudi narediti.

Za Delovno Kooperativo : Jurij Bavdaž

Poslal-a grega, Sre, 28/06/2006 - 12:57

Hoj!

Agregat
in
Omrezna elektrika

sta dve stvari.Prvo imamo, druge ne.

Moja vpletenost pri agregatu je, da sem en od skrbnikov velega joze, in da sem skoraj pri vseh ostalih agregatih "bil zraven" (ali sem jih uspel dobiti na posodo, ali pa sem jih startal, vlekel kable, ...)

A to ne pomeni, da sem koordinator priklopov. Vsak uporabnik mora vestno poskrbeti za zeljeni priklop. Dokler smo na agregatih, mora paziti, da se priklopi prek UPSa, vkolikor so njegovi uporabniki obcutljivi na el. nihanja, ki jih vecino agregatov pljuva (ko priklopis novi porabnik, agregat stopi po gasu in pljune spico toka - sicer le kako sekundo a dovolj, da vrze ven varovalke ali pa kar skuri zadevco). Veli joza tega naceloma ne pocne, ker je skoz na skor ful gasu, a obstaja verjetnost, da vseeno kdaj zaniha, tako da jaz tudi pri velem j. nebi reskiral. UPS je na rogu en. Bili so trije a smo dva skurili. Sedaj sem preko njega priklopil celotno SCCA razstavo, ter PC v II-ki, ki se uporablja za internet.
Bojim se, da imate uporabniki obcutek, da sem jaz tisti ki daje ali ne daje elektrike. Vzemite si jo. Vestno. Ce ne znate, vprasajte koga ki zna. Ne priklapljajte nevarnih stvari (luci, zvezane s telefonskimi zickami, ki so skoraj zazgale rog). Ne uporabljajte predolgih podaljskov (ker so tudi podaljsku porabniki), ipd.

Moja vpletenost pri omrezni elektriki. Samoiniciativno sem zacel sestavljati skupino INFRA, ki bo poskrbela za razpeljavo napeljave. In v nacrt bom dodal se en vod do vhoda, do robota. A ker ne vemo kdaj (ce sploh, heh) dobimo priklop, moras do takrat uporabljati agregat in ups. Dokler traja scca razstava, imas v pritlicju en razstavljeni kos (mini tv, ki je mislim da tvoj), ki je priklopljen prek upsa. Od tistega podaljska si potegni svojega do zicarja, pa je.

Upam da sem zadovoljivo pokazal, kaj nam je sto riti.

lp
g